2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fülöp-szigetek: katasztrófaövezetté nyilvánították az ország egyes részeit

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke a televízióban beszélt róla, hogy katasztrófaövezetté nyilvánította a tájfun sújtotta országrészeket, így fel tudják gyorsítani a mentési munkálatokat, könnyebb lesz kezelni a helyi és külföldi adományokat, illetve meg tudják védeni a lakosságot a hirtelen áremelkedéstől.

Kína december 22-én, szerdán jelentette be, hogy egymillió dollárt adományoz a mentési munkálatokra, az Európai Unió pedig már korábban jelezte, hogy első lépésben 1,7 millió euró gyorssegélyt küld.

De segítséget ígért az Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Ausztrália, Japán, Nagy-Britannia és több más ország is.

A Fülöp-szigeteki alelnöki hivatal (OVP) által közreadott képen Leni Robredo Fülöp-szigeteki alelnök látogatást tesz a Rai tájfun által sújtott Baisban Fotó: MTI/EPA/OVP

A Rai volt a legpusztítóbb tájfun 2021-ben. Ugyan a vihar már december 17-én, pénteken elhagyta a Fülöp-szigeteket a Dél-kínai-tenger irányába, de több mint kétmillió ember vált a katasztrófa áldozatává az ország középső és déli részein.

Helyi lakosok az összedőlt házak romjai között a Rai által sújtott Baisban 2021. december 21-én Fotó: MTI/EPA/OVP

Szerdáig legkevesebb 375-en meghaltak, a halottak száma pedig még növekedhet. Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának (OCHA) adatai szerint 684 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására.

A vihar miatt legkevesebb 375 ember életét vesztette Fotó: MTI/EPA/OVP

A szupertájfun áldozatainak megsegítésére többek között az Egyesült Államok, Franciaország, Ausztrália, Kína és az Európai Unió is humanitárius támogatást küldött.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam