2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Videón az elsüllyedt vitorlás kimenekítése a Balatonból

2021. október 9-én, a Szüreti Regattán felborult egy 25 láb hosszú vitorlás hajó. A legénységet sikerült épségben a partra juttatni, a hajótest viszont elsüllyedt. A hajót a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata emelte ki a Balatonból, de erre csak jó néhány nappal később kerülhetett sor a rossz időjárás miatt.

A műszaki mentés már október 15-én megtörtént, de csak október végén hozták nyilvánosságra a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, azaz a VMSZ kollégái szakmai bravúrjuk, egyben heroikus helytállásuk részleteit.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata tagjai az életmentés mellett műszaki mentési feladatokat is ellátnak. A képen az alsóörsi strandon ügyel a fürdőzőkre egy vízimentő 2020 nyarán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Összesen 14 kollégánk dolgozott a 12 órán át tartó kiemelésen annak érdekében, hogy minél jobb állapotban tudjuk visszaadni a hajót a tulajdonosának. Egy elsüllyedt hajó kiemelése minden esetben izgalmas feladat a mentés megtervezésétől a kivitelezésig, és a csapat minden tagja számára felemelő látvány, amikor a vontatóhajó elindul a szerencsétlenül járt vitorlással a kikötőbe” – írták a vízimentők a VMSZ honlapján a mentési akcióról beszámoló cikkben.

A beszámolóban lépésről lépésre bemutatják és képekkel is illusztrálják a vízimentők az izgalmas akciót és a mentéshez bevetett speciális eszközöket, ezért érdemes ide kattintani.

2021. október 15-én 14 vízimentő 12 órás munkával sikeresen felszínre hozta az október 9-én elsüllyedt 25 lábas vitorlást Forrás: VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata/YouTube.com

Az akcióról látványos videó is készült, így olyan pillanatokat leshetünk meg, amelyeket különben nem valószínű, hogy valaha látnánk.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vizimentok.hu
Vissza
Hírfolyam