2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hóvihar miatt adtak ki riasztást az Egyesült Államokban

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat hóvihar miatt adott ki riasztást Washington, D. C. területére, Virginia állam északi részére, Maryland középső vidékeire, Alabama északi és Tennessee déli részére, illetve Georgia, Kentucky, Észak-Karolina és Nyugat-Virginia államokra is.

A hóvihar miatt máris kormányhivatalokat, iskolákat kellett bezárni az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a Közép-atlanti régió államaiban – adta hírül hétfőn este a Portfolio.hu online gazdasági újság az MTI közlése alapján. Az előrejelzések szerint mintegy 25 centiméter hó és 56 kilométeres óránkénti széllökések várhatók.

A washingtoni Ronald Reagan, valamint a Thurgood Marshall és Dulles nemzetközi repülőtereken a járatok több mint felét törölték. New York három nagy repülőterén is általánosak voltak a késések, a járatok negyedét törölni kellett.

Joe Biden elnök helikoptere sem szállhatott fel, így autóval kellett megtennie az utat a Fehér Házba a marylandi Andrews légitámaszpontról. A fővárosi hóvihar miatt lemondták a Fehér Ház hétfői sajtókonferenciáját is, de az elnök egyéb programjait nem halasztották el.

Kutyájával sétál egy nő egy nő a washingtoni National Mall emlékparkban 2022. január 3-án Fotó: MTI/AP/AB/Alex Brandon

Washingtonban hétfőn zárva maradtak a szövetségi kormányzati irodák, emellett a fővárosban, valamint Maryland és Virginia egy részén iskolai szünetet rendeltek el a hóesés miatt. A fővárosban és a két tagállamban sok oltóállomás is zárva maradt 

– részletezte Portfolio.hu cikke.

A keleti parton több mint félmillió háztartásban volt áramszünet, számos közúti baleset történt.

Oregonban szintén szakad a hó, az erős széllökések miatt országutakat kellett lezárni. Szállingózó hóra ébredtek a déli Floridában is.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam