2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Linda McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő

Hogyan neveljünk egészséges, reziliens és magabiztos gyerekeket skandináv módra? – többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Linda Akeson McGurk Nincs olyan, hogy rossz idő című könyvében.

Amikor a svéd Linda McGurk az Egyesült Államokba költözik, hamar rádöbben, hogy a két nép természethez való viszonya nagyon különböző. Amit ő Svédországban felnőve és immár szülőként természetesnek gondolt, az máshol szokatlannak, néha egyenesen veszélyesnek tűnik.

Míg a svéd gyerekek egész évben, mindenféle időjárási viszonyok között kint játszanak, a kisbabákat télen is a szabad levegőn altatják, az iskolások pedig fára másznak, békát fognak és komposztálni tanulnak, addig új lakóhelyén a legtöbb játszótér üres, az iskolában nagyon kevés a szünet, és alig van szabad játék a természetben.

Linda McGurk könyvében megvizsgálja a svéd gyermeknevelés alappilléreit, és azt, hogy miként biztosíthat az boldog gyermekkort két lányának.

Megtudhatjuk, hogyan öltöznek a svéd gyerekek, hogy valóban minden körülmények között kint lehessenek, és hogyan nevelnek a skandinávok természetszerető, egészséges, reziliens és magabiztos gyerekeket.

„Ebből a könyvből mindenki sokat tanulhat, bárhol éljen is a világban. A szabad játék gyerekekre gyakorolt jótékony hatásának szószólójaként melegen ajánlom” – Iben Dissing Sandahl, a Gyereknevelés dán módra és a Játék dán módra című könyvek szerzője.

A kötettel való további ismerkedéshez érdemes elolvasni a hvg.hu oldalán közölt szerkesztett részletet.

Fotó: lira.hu
  • Kiadó: HVG Könyvek , 2021
  • Terjedelem: 320 oldal
  • ISBN: 9789633049648
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam