2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elhúzódó szárazság miatt tüntettek a méhészek Chilében

Méhészek vonultak utcára Chile fővárosában, Santiagóban, hogy kormányzati támogatást követeljenek ágazatuk számára az országban uralkodó szárazság miatt. Tiltakozásképp méhkaptárokkal zártak le egy kereszteződést, hét intézkedő rendőrt csíptek meg a méhek.

Chilében komoly gondot jelent a tartós aszály a méhészeknek és a méheknek.

Hogy felhívják a figyelmet a problémáikra, a méhészek 60 kaptárt és mintegy tízezer méhet vittek Santiagóba, az elnöki palota elé 

– írja a 444.hu a BBC beszámolója alapján.

A tüntetők egyike arról beszélt a sajtónak, hogy a méhrajok pusztulása nemcsak számukra, hanem az egész világ számára is súlyos csapást jelent – emeli ki a hírportál.

Méhecske Santiago de Chilében Fotó: Alan Veas fotója az Unsplash-en

A Reuters helyszíni riportja szerint a tüntetők többek között a mézárak szabályozását és a méztermelők támogatását követelik a kormánytól.

Az ország mezőgazdasági minisztériuma közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy osztoznak a méhészek szárazság miatti aggodalmában, és már hónapok óta támogatnak 20 olyan közösséget, amelyek súlyos vízhiánytól szenvednek.

Neked ajánljuk
Ezek voltak a legszárazabb évek Magyarországon Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei Megfelelően kezelve a városi kertek kiegyensúlyozott táplálékforrást jelentenek a beporzóknak A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam