2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nyári idő téli kiadása: erős szél, hóviharok és áramszünet Lengyelországban

A téli időjárásra nem jellemző, villámcsapásokkal és mennydörgéssel, valamint helyenként az óránkénti 100-120 kilométeres sebességet is elérő széllökésekkel kísért hóviharok söpörtek végig vasárnap éjjel és hétfőn napközben Lengyelországon – jelentette január 17-én, hétfőn Lucie Szymanowska, az MTI varsói tudósítója.

A viharok az északi tengerparttól déli irányba haladtak, a lengyel meteorológiai szakportálok szerint hétfő reggel 9 óráig már több mint 5 és félezer villámkisülés volt észlelhető az országban.

Hóviharok, hózivatarok csaptak le Lengyelországban Forrás:Időkép/YouTube.com

Az ítéletidő a déli órákra a fővárost, Varsót is elérte. A lengyel kormány biztonsági központjának (RCB) honlapján elérhető adatok szerint hajnali 6 órára közel 11 és félezer lengyelországi háztartás maradt áram nélkül.

A hétfő délután egy óráig összegyűjtött adatok alapján pedig több mint 320 ezer háztartást érintett az áramszünet.

A kép illusztráció, a délkelet-lengyelországi Aksmanice falunál készült 2021. február 15-én Fotó: MTI/PAP/Darek Delmanowicz

A tűzoltókat a délutáni órákra már csaknem 5 ezerszer riasztották a letört faágak, eltorlaszolt utak miatt, több száz épület megrongálódott.

A szokatlan hózivatarokról a magyar Időkép meteorológiai szakportál is beszámolt, cikkükben közölték a fenti videót is.

Neked ajánljuk
Gyilkos az idei esőszezon Kolumbiában Végre csobbanhatunk a Balatonban vagy a Velencei-tóban? Készítsünk sárgyűjtő helyeket a fecskék védelmében A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam