2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jeges Balaton hangjai

Az elmúlt napok viharos szelei darabokra törték a Balatonon kialakult vékony jégborítást, a megvadult hullámok pedig a partra vagy a partközelbe sodorták a jégtáblákat. A természeti jelenség fenséges látványt nyújtott, a hullámzó Balaton és a jég hangjai pedig csodálatos hangkulisszát szőttek.

Az Időkép meteorológiai portál adta közre Farkas Attila videóját, amelyen láthatóvá és hallhatóvá válik egyszerre a jeges Balaton, vagy ahogyan a videó készítője írta, a megtört Balaton zenéje.

A megtört Balaton zenéje Farkas Attila felvételén Forrás: gogogohu/YouTube.com

Az utóbbi napokban hazánk és egyben Közép-Európa legnagyobb tava elkényeztetett bennünket látni- és csodálnivalóval.

Nemrég azt mutathattuk meg videón az Időkép webkamerájának köszönhetően, hogyan alakult ki tavon a jégborítás, majd arról számoltunk be, hogy a Malik ciklon hogyan szaggatta meg 100 kilométer per órát meghaladó erősségű széllökéseivel a fiatal jégréteget, drámai látványt nyújtva.

Összetorlódott jég a Balaton déli partján Fotó: MTI/Varga György

A mostani videó – a fáradhatatlan tó látványa, valamint az ismétlődéseivel megnyugtató, változékonyságával folyton meglepetést szerző „zene” tökéletes választás, ha néhány perc nyugalmat keresne és erőt merítene az ember.

Neked ajánljuk
Végre csobbanhatunk a Balatonban vagy a Velencei-tóban? Környezetbarát ultrabalaton: rekordsokan állnak rajthoz a tókerülő futóversenyen Alacsonyabb a vízállás, de nincs vészhelyzet a Balatonnál Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam