2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száz fölé emelkedett a madagaszkári ciklon áldozatainak száma

A február 11-ei adatok szerint száztizenegyre nőtt a Madagaszkáron február első hétvégéjén pusztító ciklon halálos áldozatainak száma. A legtöbb halottat az ország délkeleti részéből, Ikongo körzetéből jelentették. A vihar miatti vészhelyzet több százezer embert érint közvetlenül. 

Két héten belül a Batsirai volt a második pusztító vihar, amely lecsapott a csaknem harmincmillió lakosú Madagaszkárra. Az Ana ciklon 55 ember halálát okozta, és 130 ezer embert kényszerített otthona elhagyására az ország északabbra fekvő részén.

A helyenként óránkénti 235 kilométeres sebességű széllökések és esőzések által kísért Batsirai február 5-én este érte el az Indiai-óceánon fekvő Madagaszkár keleti partjait. A természeti csapásban teljes falvak semmisültek meg, lakóépületeket, kórházakat és iskolákat döntött romba a vihar. Mananjary városánál a ciklon földcsuszamlást is előidézett. 

Trópusi viharban megrongálódott ház romjai a madagaszkári Mananjary településen 2022. február 10-én Fotó: MTI/AP/Viviene Rakotoarivony
Neked ajánljuk
Törölték az Idát az atlanti-óceáni hurrikánnevek listájáról Szennyezés ejtett halálos sebet a Sajó folyón Brutális pusztítás: letarolt nárcisz- és tulipánmezők Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam