2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jól halad az elöregedett ivóvíz-főnyomócső cseréje a pesti Duna-parton

A BKK közleménye szerint az id. Antall József rakparton a Garibaldi utca és a Lánchíd között, valamint a Jane Haining rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között elkészült a vezetéképítéssel a Fővárosi Vízművek, és sikeres volt a nyomáspróba is, már csak a nyomvonalak burkolatának a helyreállítása van hátra.

Az Erzsébet hídi csomópontnál, valamint a Széchenyi rakparton – a Jászai Mari tér és a Markó utca között – idén április végén kezdődhetnek meg a munkálatok, és előreláthatólag 2022 negyedik negyedévében fejeződnek majd be – írta az MTI a Budapesti Közlekedési Központ közleménye alapján.

A Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréjét.

A terveknek megfelelően zajlik Budapest egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréje a pesti Duna-parton Fotó: BKK

A régóta esedékes rekonstrukció a fővárosi önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő projektjeivel összehangoltan valósul meg, hogy így rövidebb ideig tartsanak a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenségekkel járó lezárások.

A vízművek szakemberei úgy szervezték a munkákat, hogy a Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak a közlekedők, míg ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát használhatják 

– hangsúlyozta a BKK.

Az ivóvíz-főnyomócső cseréje miatt az Eötvös tér és a Margit híd közötti teljes útszakaszt lezárták a gépjárműforgalom elől. A mozogni vágyóknak, bicikliseknek, rollereseknek, babakocsival sétálóknak érdemes élni a lehetőséggel – biztat rá a közlekedési vállalat.

A víznyomócső-rekonstrukciós munkák után folytatódik a RAK-PARK projekt, amely a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől Fővám térig tartó szakaszát teszi majd élhetőbbé. A cél a városi parkjellegű zöldfelületek növelése és az, hogy közelebb kerüljenek a városlakók a vízparthoz

– mutat rá a BKK közleménye.

Neked ajánljuk
HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Az üvegpalackok többutas megoldások helyett ma szó szerint az útban végzik Metrózni fejedelmi élmény Koncert a kárpátaljai árvákért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam