2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halálos tornádó csapott le Iowa államban

Több mint 300 kilométer per órás széllökések kísérték azt a tornádót, amely helyi idő szerint március 5-én, szombaton késő délután tört rá Iowa államra, a fővárostól délnyugatra, Winterset településre. Hatalmas károk keletkeztek szerte az államban, és többen életüket vesztették a katasztrófában.

A vihar a közeli tagállami székhelyen, Des Moines-ben is súlyos károkat és fennakadásokat okozott, több mint tízezren maradtak áram nélkül 

közölte a hirtv.hu az MTI tudósítása alapján.

Halálos tornádó csapott le Iowa államra Fotó: ABC News/YouTube.com

A Des Moines Register beszámolója szerint a viharban legalább hatan vesztették életüket, köztük két kisgyerek, akik ugyanabból a családból származtak.

Az ABC News adásában már 7 halálos áldozatról beszéltek, és arról, hogy több mint 50 otthont rongált meg súlyosan vagy semmisített meg a vihar szerte az államban.

A helyzet sokkal súlyosabbnak bizonyult, mint amilyennek az előrejelzések mutatták Forrás: Good Morning America/YouTube.com

A Good Morning America időjárás-jelentése szerint még egy nappal a vihar érkezése előtt sem számoltak ilyen komoly következményekkel.

A tornádó még vasárnap és hétfőn is súlyos időjárási helyzeteket okozott, míg keresztülvonult az Egyesült Államokon, és a keleti part felé elhagyta az észak-amerikai kontinenst. 

Neked ajánljuk
Gyilkos az idei esőszezon Kolumbiában Szennyezés ejtett halálos sebet a Sajó folyón Hétfőn katasztrófahelyzetet hirdettek a Dél-afrikai Köztársaságban Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam