2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyílt napokkal és izgalmas programokkal készül a DRV a víz világnapjára

A március 22-i programok fókuszában idén a felszín alatti vizek védelme áll majd, édesvízkészletünk jelentős hányadát ugyanis ezek a föld felszíne alatti vízforrások teszik ki – írja a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közleményében, amelyben családi programokra, gyerekkoncertekre és ismeretterjesztő előadásokra invitál.

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének döntése értelmében március 22-e 1992 óta a víz világnapja.

A nemzetközi jeles nap tehát idén a felszín alatti vizek védelmére hívja fel a figyelmet – ezek a vízbázisok táplálják az ivóvíz-hálózatot, az ipart és a mezőgazdaságot, illetve tartják fenn a Föld természetes ökoszisztémáit is. A felszín alatti vizek emellett kulcsszerepet játszanak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban, védelmük tehát nemcsak jelenünk, hanem bolygónk jövője érdekében is elengedhetetlenül fontos 

hangsúlyozza az idei fő témával kapcsolatban a DRV Zrt.

A DRV március 16-án újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, így a látogatók a társaság vízmű- és szennyvíztelepein, valamint akkreditált laboratóriumaiban vehetnek részt szemléletformáló előadásokon, ismerkedhetnek meg a tudatos vízfelhasználás lehetőségeivel, a csatornaillemtan alapvetéseivel, valamint azt is megtudhatják, mivel foglalkozik egyáltalán a víziközmű-vállalat.

A fotón a DRV Zrt. egy vizsgálólaboratóriuma szerepel
Fotó: DRV Zrt.

Egészen április közepéig várják a gyerekeket és a felnőtteket a meghirdetett szervezett bejárásokra, amelyek során ajándékokkal és tájékoztató kiadványokkal is gazdagodhatnak kicsik és nagyok egyaránt.

A nyílt napokon való részvételi lehetőségről és a regisztrációról a DRV honlapján minden fontos információ megtalálható ide kattintva.

Magán a világnapon, 2022. március 22-én a DRV Zrt. Siófok főterére költözik, ahol az ünnepi beszédek után kvízjáték következik, koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, valamint Németh Nándor magyar úszó olimpikon mesél majd vizes élményeiről és emlékeiről.

Az esemény napján a kicsik megleshetik a DRV diagnosztikai autóját, sőt a szemetes-, valamint tervezetten a mentő- és tűzoltóautók működésével is megismerkedhetnek.

A Vöröskereszttel együttműködve a DRV idén is megszervezi hagyományos véradását, amelyre 11 és 15 óra között várják a segíteni vágyókat a cég siófoki székházának nagytermében.

A világnapi programok a társaság tudatos víz- és csatornahasználatra edukáló, az EU által támogatott szemléletformáló projektje keretében valósulnak meg.

Víz világnapi programok Siófok főterén Forrás: DRV Zrt.

Mivel nem minden nap ünnepnap, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felkészült a sima hétköznapokra is.

A víz szerelmesei folyamatosan próbára tehetik tudásukat a DRV online kvízjátékán, és zajlik a vállalat ugyancsak hagyományosnak tekinthető rajzpályázata is, melynek idei jelmondata: „Hétköznapi szuperhősök a bolygóért!” A pályázati kiírás ide kattintva megismerhető, március 31-ig várják az alkotásokat. 

Neked ajánljuk
Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Országos naperőműboom várható Mobilalkalmazással az etikus fogyasztásért
Tovább a forrásra: drv.hu
Vissza
Hírfolyam