2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Időkép csapata a Drávánál: „vizet alig találtunk a folyóban”

Az Időkép meteorológiai szakportál szerkesztőségének csapata ellátogatott a Drávához, hogy saját szemükkel ellenőrizzék, mennyi víz hiányzik a folyóból. Videókat és fotókat is készítettek Barcsnál, ahol a vízállás alig marad el a valaha mért legalacsonyabb szinttől. (A kép illusztráció, nem a mostani állapotot ábrázolja.)

A csapadékszegény időszak hatására rendkívül alacsony a vízállás a Dráván.

A március 29-én, kedden reggel mért adatok szerint –131 cm volt a folyó vízszintje Barcsnál.

A Drávánál járt az Időkép csapata, hogy ellenőrizze a folyó vízszintjét Forrás: Időkép/YouTube.com

Idén februárban már arra is volt példa, hogy megdőlt a folyón valaha mért legalacsonyabb vízszint rekordja. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint a 2016-os –172 centiméteres egykori alacsonyvízszint-rekordot 2022. február 16-án döntötte meg a –173 centiméteres új negatív csúcs.

„Csapatunk ellátogatott a Drávához Barcsra, hogy saját szemünkkel is megnézzük a folyót, melyből a víz nagy része eltűnt, sok helyen a csupasz, kiszáradt meder található” 

írta március 29-i, keddi cikkében az idokep.hu.

Az Időkép felvételei a barcsi hídnál készültek Forrás: Időkép/YouTube.com

A Dráva vízállására vonatkozó legfrissebb adatok ide kattintva követhetőek.

Az Időkép keddi cikkében több videó és fotó is található a Dráva aktuális állapotáról, ezekért ide érdemes kattintani.

A jobb időket is megélt Dráva a drávaszabolcsi hídnál 2012. augusztus 15-én.  Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO 2012 júliusában fogadta el a Dráva horvát és magyar oldalának bioszféra-rezervátummá jelölését Fotó: MTI Fotó/Kálmándy Ferenc

A meteorológusok hétvégi modellszámításai szerint

a hét közepén, második felében várhatóan kiterjedt esőzés vet majd véget végre az egész országot sújtó tartós szárazságnak.

Neked ajánljuk
A harkányi önkormányzat felkészül a csapadékvíz elvezetésére Alacsonyabb a vízállás, de nincs vészhelyzet a Balatonnál Kevés a víz: betiltják a gyepet Las Vegasban Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam