2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árasztással pótolják a Hortobágy sekély vizeit

Mesterségesen tölti fel a Hortobágy sekély vízesélőhelyeit a Hortobágyi Nemzeti Park, hogy ne vesszenek oda ezek a partimadarak számára vonulóhelyként szolgáló vízzel borított területek. Idén a nagy szárazság miatt ugyanis a vizesélőhelyek nagy része szárazon maradt a parkban.

Az ökoszisztéma fenntartása érdekében a Hortobágyi Nemzeti Park dolgozói nem várhatják meg a kellő mennyiségű csapadékot, helyette mesterségesen, árasztással kell pótolniuk a hiányzó vizet a park területén 

adta hírül az Időkép a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának közösségi oldalán megjelent bejegyzés alapján.

Fekete gólyák a Hortobágyi Nemzeti Park területén 2016 áprilisában Fotó: MTI Fotó/Kovács Attila

„Ezeknek az árasztásoknak köszönhetően számos vizesélőhely fog újraéledni és alkalmas pihenő-, illetve szaporodóhelyet biztosítani a különböző vízhez kötődő élőlénycsoportok számára” 

– fogalmazott Borza Sándor, a Természetvédelmi Őrszolgálat szakembere az ökológiai célú vízpótlások kedvező hatásairól a bejegyzésben.

Neked ajánljuk
Bíróságon akarja legyőzni az ingatlanfejlesztőket két tó, két folyó és egy mocsár Kevés a víz: betiltják a gyepet Las Vegasban Elkészült Magyarország ökoszisztéma-alaptérképe Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam