2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tornádók és futótűz az Egyesült Államok déli államaiban

Több egyenként is fenyegető viharból összeállóálló láncolat vonult keresztül az USA déli államain. Az időjárási katasztrófa során egymástól elkülönült, önálló tornádók csaptak le egymás után, súlyos károkat és áramkimaradást előidézve, legalább két ember halálát okozva. Mindeközben Tennesseeben egy futótűz terjedt sebesen.

Tennessee, Mississippi és Arkansas államokra, valamint Florida északkeleti térségére is tornádó csapott le március 30-án, szerdán éjjel az Egyesült Államokban. Ketten meghaltak, többen megsérültek 

– jelentette az AP amerikai hírügynökség helyi tisztségviselőket megszólaltató tudósítása alapján az MTI.

Szerdán napközben forgószél rombolt az Arkansas állambeli Springdale-ben, az extrém erős széllökések hét embert sebesítettek meg.

Tornádó miatt kidőlt fa a Mississippi állambeli Jacksonben Fotó: MTI/AP/The Clarion-Ledger/Barbara Gauntt

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka katasztrofális időjárása után a Florida állambeli Panhandle térségéből két halálos áldozatról és legalább két további sérültről számoltak be a tisztségviselők. A vihar több házat is tönkretett, a kidőlt fák villanyvezetékeket szakítottak le, Alabama, Tennessee, Kentucky, Indiana, Ohio és Michigan államokban közel 200 ezren maradtak áram nélkül csütörtök reggelre. Mississippiben összeomlott egy raktárépület, de még időben sikerült mindenkit kimenekíteni – részletezte az MTI beszámolója.

Tennesseeben a tűzoltók az egyre terjedő futótüzet is próbálták féken tartani. A Great Smoky Mountains nemzeti park környékén pusztító tűz csütörtökig az erős szél miatt már több mint 100 hektárnyi területre kiterjedt. 

Neked ajánljuk
Törölték az Idát az atlanti-óceáni hurrikánnevek listájáról Gyilkos az idei esőszezon Kolumbiában Az Épp elég hely sziget (videóval) Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam