2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élet az olajszennyezés után

Március 31-én egy éve végeztek a 2020. december elején a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon történt rendkívüli környezetkárosítás, a szigetszentmiklósi olajszennyezés felszámolásával és a kármentesítéssel a vízügyesek. Ahogyan a munkálatok lezárultakor is tették, az évfordulóra is videós összefoglalóval jelentkeztek.

2021. március 31-én fejezte be a munkálatokat az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Ráckevei-Duna-ág szigetszentmiklósi szakaszán, amelyet előző év decemberében ért súlyos olajszennyezés.

A vízügy videós összefoglalót készített ebből az alkalomból – adta hírül a hvg.hu.

A Ráckevei-Soroksári Duna-ágon történt olajszennyezés helyszíne Szigetszentmiklóson 2020. december 17-én Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Az új videóból megtudhatjuk:

  • Volt, amikor egyszerre 80–100 ember is dolgozott a 2 ezer négyzetméteres beszennyezett tőzegláp megtisztításán.
  • Összesen 60 ezer liter olajos vizet és több mint 6200 tonna veszélyes hulladékot távolítottak el a helyszínről a vízügyi szakemberek.
  • Ha nem sikerült volna időben elzárni a szennyezés útját, az egész Ráckevei-Soroksári Duna-ág élővilága véglegesen károsodott volna.
  • A vízügyesek, társszervek, természetvédők és a civil lakosság összefogása eredményre vezetett: az emberi károkozás után, emberi segítséggel, a természet képessé vált rá, hogy meggyógyítsa magát.
Szigetszentmiklós: élet az olajszennyezés után Forrás: Vízügy Magyarország/YouTube.com

Az élet végül visszatért a területre, és a kopasz tájseb fentről nézve mostanra már mosolygós arcot formáz 

– emelte ki a gazdasági hírportál.

A szörnyű természeti katasztrófáról mi is beszámoltunk az első, legkritikusabb napoktól a védekezés és helyreállítás különböző szakaszain át egészen a munkálatok lezárultáig

Neked ajánljuk
Elon Musk: Vigyázzunk a mesterséges intelligenciával! (videó) A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval) Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam