2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is lesz hajójárat a Dunán, a húsvéti hétvégén már ki is lehet próbálni

Április 29-én a BKK és a MAHART együttműködésében újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. Aki nem bír tovább várni a dunai hajókázásra, az nagypéntektől húsvéthétfőig ünnepi ízelítőt kaphat az élményből. Április 15-én havi- vagy hosszabb érvényességű BKK-bérlet mellé jegyet sem kell venni.

A Budapesti Körjárat 2022. április 29-től közlekedik majd a Nemzeti Színház és a Margitsziget között, a Vigadó tér – Akadémia – Margitsziget (Sportuszoda) – Batthyány tér – Vigadó tér kikötőket érintve.

A hajójárat keddtől vasárnapig szeli majd a habokat, és kétóránként indul majd minden nap déli 12 órától 20 óráig. Az utolsó járat 21 óra 15 perckor ér majd vissza a Vigadó térre – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ a honlapján. Hétfőnként a hajóközlekedés szünetelni fog.

Április végén indul a Budapesti Körjárat, de a húsvéti hétvégén már ki lehet próbálni a BKK és a MAHART közös szolgáltatását (A kép illusztráció) Fotó: BKK

A türelmetlenebbek már a húsvéti hosszú hétvégén kipróbálhatják a hajójáratot: a szolgáltatás ideiglenes jelleggel április 15-től 18-ig ugyanis elérhető lesz. Április 15-én pénteken a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező ügyfelei külön térítés nélkül utazhatnak a járaton – hangsúlyozta a BKK közleménye.

A járatra a normális közlekedési rend idején keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű bérleteivel külön jegy váltása nélkül is fel lehet majd szállni. A BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – azonban a hajójáratokon nem lesznek igénybe vehetők.

Szombatonként és vasárnaponként, illetve a bérlettel nem rendelkezőknek 1500 forintos napijegy váltható, amellyel korlátlan számú kört lehet menni. A 7 évesnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak a Budapesti Körjáraton.

A Budapesti Körjárat térképe Fotó: BKK

Jegyek a Vigadó téren a hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón vásárolhatók.

További információk találhatók a húsvéti járatról a MAHART oldalán, valamint az utazási feltételekről a BKK honlapján.

Neked ajánljuk
HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval) Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás?
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam