2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A víz és a vízügyi szakemberek megbecsülésére szólított fel Áder János

Az államfő a Föld napja rendezvénysorozathoz kapcsolódóan látogatott el Kecskemétre, a Bácsvíz Zrt. üzemirányító központjába – ahogyan arról a magyarnemzet.hu is beszámolt. 

A világ legnagyobb részén az a probléma, hogy sokkal több vizet vesznek ki a vízgyűjtő területekről, mint amennyit a természet pótolni tud. Ez a lakosság ellátása, az ipari vízigények és a mezőgazdasági tevékenységek kielégítése szempontjából is nagyon rövid időn belül – több milliárd embert érintve – komoly gondot jelent majd – fogalmazott Áder János az eseményt követő sajtótájékoztatón.

Az államfő kiemelte, hogy

meg kell becsülni azt a munkát, amelyet az elmúlt évtizedekben a magyar vízügyi szakemberek végeztek, mert a világ nagy részén nem természetes a vízellátás biztonsága és a jó minőségű víz. 

A képen Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója (b) és Áder János köztársasági elnök (j) koccint egy pohár csapvízzel az államfőnek a víziközmű-szolgáltató cég kecskeméti üzemirányító központjában 2022. április 20-án tett látogatásán Fotó: Banczik Róbert, HIROS.HU

Mint mondta: napjainkban egyaránt fontos a vízbázisvédelem, a vízminőség megóvása, az ellátás biztonsága, a szakember-utánpótlás biztosítása, a víziközművek működtetése, valamint a technológiai fejlesztés.

Hangsúlyozta: 

„éppen ezért örülnünk kell, hogy vannak olyan szakemberek, akik minden magyar ember számára biztosítják azt, hogy egy pohár vizet meginni természetes lehet”.

Áder János Kecskeméten Forrás: youtube.com/Kecskeméti Televízió

Áder János emlékeztetett: a vízhálózat felújításában komoly az elmaradás országos szinten, a munkálatokkal pedig nem lehet késlekedni. 

Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere a lokális kihívásokról, míg Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. első embere a közelmúltbeli fejlesztésekről is beszélt a közmédiának – ezekről részletesen a magyarnemzet.hu cikkében olvashatnak.

Neked ajánljuk
Hogy látja a Balaton jövőjét a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet? Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam