2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy csepp csapvíz

A Magyar Vízközmű Szövetség (MaVíz) pár perces edukatív kampányfilmjéből megismerhetjük a csapvízzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, felsorolva az előnyeit, és eloszlatva a vele kapcsolatos tévhiteket.

A csapvíz az egyik legnagyobb kincsünk, és egyben a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Magyarországon a háztartások 98%-a részesül közműves ivóvízellátásban, míg a Föld népességének ötöde nem jut hozzá a tiszta, egészséges ivóvízhez.

A MaVíz kisfilmjéből egyebek mellett kiderül, hogy honnan származik Magyarországon a csapvíz, miért biztonságos, és miért érdemes előnyben részesíteni a PET-palackos italokkal szemben.  

A kisfilm a csapvízzel kapcsolatos leggyakoribb tévhitekkel is foglalkozik Forrás: youtube.com/Magyar Víziközmű Szövetség Mavíz
Neked ajánljuk
Föld napja: Fotókiállítás a visegrádi országok természeti kincseiről Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Az üvegpalackok többutas megoldások helyett ma szó szerint az útban végzik Metrózni fejedelmi élmény Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam