2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az utolsó két megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Április 27-én, kedden Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom a Nébih tájékoztatása szerint, ezzel vége az országos tiltásnak. Még március elején hirdettek hazánk teljes területére tűzgyújtási tilalmat a szárazság miatt megemelkedő számú tűzeseteket megelőzendő.

Ahogy erről akkor beszámoltunk,

2022. március 10., csütörtöktől hirdetett tűzgyújtási tilalmat hazánk egész területére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a csapadékmentes időjárás miatt.

Március 21-én, hétfőn pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot.

Készülnünk kell a vízhiányra – mondta az InfoRádiónak március végén az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, Láng István. Miután a szakember felidézte, hogy az elmúlt 20 évben milyen árvizekkel kellett megküzdenünk, áttért arra a problémára, hogy az utóbbi 5 év folyamán viszont komoly vízhiány alakult ki az országban.

Tűzoltó dolgozik a kigyulladt aljnövényzet oltásán a 76-os főút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében 2022. március 6-án Fotó: MTI/Varga György

Bár a csapadékhiány még mindig jelentős, a tűzesetek számának csökkenése alapján megszűnt a fokozott tűzkockázat Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén, ezért a hatóság április 27-től mindkét megyében feloldja a tűzgyújtási tilalmat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) április 26-án, kedden az MTI-vel.

Ezzel az ország teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

A hatályos rendelkezésekről a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép alapján tájékozódhatnak az érdeklődők – hívta fel rá a figyelmet az MTI. Az utóbbi oldalon a tűzgyújtási szabályokról is sok mindent megtudhatnak a kertészkedők és kirándulók.

Neked ajánljuk
Kevés a víz: betiltják a gyepet Las Vegasban A legszegényebb városlakókat sújtja majd a leginkább a szárazság Intenzív erdőtüzek, árvizek és extrém hőség – ilyen volt a Kopernikusz jelentése szerint 2021 Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam