2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát ultrabalaton: rekordsokan állnak rajthoz a tókerülő futóversenyen

Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz a XVI. NN Ultrabalatonon, ami rekordlétszámot jelent – tájékoztatták róla a szervezők az MTI-t. A 2022. április 29. és május 1. között 211 kilométeres távon megrendezett tókerülő futóverseny két perc alatt lett „telt házas” az online nevezés során.

Az Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Idén több ultrafutó is készül a rekord megdöntésére.

Rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor, az Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is.

Maga Csécsei Zoltán a felkészülés finisében bakteriális tüdőgyulladást kapott, de ott lesz a rajtzónában, és ő lövi el az egyéni indulók rajtját – szólt a közlemény.

Versenyző a XV. NN Ultrabalaton futóversenyen Kővágóörs közelében 2021. október 1-jén Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A távot az egyéni versenyzés mellett 2–13 fős csapatokban is teljesíthetik a futók.

A verseny továbbra is környezetbarát: a több mint 50 váltóponton nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet 

– hangsúlyozták a szervezők.

További részletek a XVI. NN Ultrabalaton honlapján találhatók, ide kattintva.

Neked ajánljuk
Végre csobbanhatunk a Balatonban vagy a Velencei-tóban? Alacsonyabb a vízállás, de nincs vészhelyzet a Balatonnál Nőtt az asztmás emberek száma 2000 és 2019 között (infografika) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam