2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kicsit óvatosan ugyan, de beindult a strandszezon

Míg néhány évtizeddel ezelőtt még szinte az ország összes strandja megnyitotta kapuit a fürdőzők előtt május 1-jén, addig manapság már nem a hagyomány, hanem a gazdasági ésszerűség szabja meg, mikor töltik fel vízzel a strandmedencéket. Idén a hűvös időjárás miatt csak kevés strand nyitott ki május első hétvégéjén.

Mikor nyitnak a strandok? Ahogy a termalfurdo.hu beharangozójában is olvashatjuk, már az is nagy dolog, hogy idén végre talán nem a koronavírus-járvány, hanem az időjárás határozhatja meg, mikortól csobbanhatunk egy kellemeset kedvenc kültéri medencénkben.

A budapesti Paskál Gyógy- és Strandfürdő 2020. május 30-án. A Paskál strandja idén a korán nyitók közé tartozik Fotó: MTI/Mónus Márton

A termalfurdo.hu a cikkben két külön táblázatban gyűjti, hogy melyik strandok kezdték meg a szezont április 30-án vagy május 1-jén, illetve melyik strandok közölték már a későbbi nyitás pontos dátumát. A listákra érdemes vissza-visszanézni, mert új információk beérkezése esetén bővülnek.

A telex.hu a strandszezont köszöntő anyagában külön figyelmeztet rá, hogy

a budapesti Gellért Gyógyfürdő és Uszoda felújítás előtt áll, ezért hamarosan hosszabb időre be is fog zárni, de idén augusztus 31-ig még látogatható.

A strandterület 2022-es megnyitása itt május 7-re várható, érdemes azonban a honlapon tájékozódni, mert műszaki okok miatt több szolgáltatás már most sem elérhető.

Neked ajánljuk
Végre csobbanhatunk a Balatonban vagy a Velencei-tóban? Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz 26 év után újra láttak itthon halvány sarlósfecskét
Tovább a forrásra: termalfurdo.hu
Vissza
Hírfolyam