2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Végre csobbanhatunk a Balatonban vagy a Velencei-tóban?

A hétre jelezték előre a meteorológusok a 2022-es év első 30 Celsius-fokos maximum hőmérsékleteit, és bizony ezek a maximumértékek akár 20 Celsius-fokig is melegíthetik nagy tavaink vízhőmérsékletét. Vigyázni kell, mert az UV-sugárzás is erős lesz.

Beköszönt az év első 30 Celsius-fokos időszaka, és bár szombaton pár fokkal csökken majd a csúcshőmérséklet, az időjárás csütörtökön és pénteken alkalmas lehet a strandolásra – írta az idokep.hu.

A késő délutáni órákra a Balaton nyugati medencéjében, Gyenesdiásnál már a múlt hétvégén is 20 Celsius-fokos vízhőmérsékletet lehetett mérni, de

a hét második felében a felmelegedés hatására nemcsak a Velencei-tó, hanem a Balaton teljes területén is 20 Celsius-fokosra melegedhet fel a víz.

Strandolók a Balatonon 2020 nyarán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az UV-sugárzás erős, tiszta időben akár nagyon erős értéket is elérhet 

– figyelmeztetett rá a meteorológiai szakportál. Magyarország UV-B-térképe itt található meg, és hasznos segítséget nyújt a szabadban töltött idő tervezéséhez.

Április vége óta a nem tóparti strandok közül is egyre több nyitja meg kapuit a látogatók előtt, erről itt írtunk bővebben.

Neked ajánljuk
Környezetbarát ultrabalaton: rekordsokan állnak rajthoz a tókerülő futóversenyen Alacsonyabb a vízállás, de nincs vészhelyzet a Balatonnál Hatalmas a biciklis pezsgés a Balatonnál Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam