2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem jön országos, áztató májusi eső

A következő napokban több hullámban érkezik ugyan csapadék, de az záporok, zivatarok formájában fog majd lehullani. Országos, áztató eső továbbra sem várható – írta a 444.hu hírportál az MTI és az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményei nyomán. 

Az OMSZ felhívta rá a figyelmet, hogy bár kedden, szerdán és a hét végén nagy valószínűséggel kerülhet sor záporokra, zivatarokra, de ez az ország nagyobb részén nem fog tudni enyhíteni az aszályon.

2021 júliusában a Budapest felett átvonuló zivatar után alakult ki ez a különös égi jelenség – a ritka felhőképződményt mammatusnak hívják Fotó: MTVA/Bizományosi/Balaton József

„Lesznek olyan területek, ahol semmi csapadék nem fog esni, viszont egyes helyeken jelentős csapadék is hullhat, ez alapvetően igaz a konvektív (zápor, zivatar) csapadék esetén” – fejtette ki az OMSZ a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Csak kisebb körzetekben valószínű a 10 millimétert elérő csapadékmennyiség, a talaj így csak helyenként fog megázni, az ország nagyobb részén nem enyhül majd a szárazság.

Elsősorban az Alföldön nagy a vízhiány, ezen a tájegységen már a nagy fokú aszály jelei mutatkoznak

összegezte a 444.hu.

Neked ajánljuk
Keleten továbbra is tart az aszály Lezúduló csapadék, villámárvizek, csodás felhőjelenségek – Itt a zivatarszezon A tartós aszály és a gabonaimport kimaradása a katasztrófa szélére sodorta Szomáliát Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam