2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ellenőrizték a zalai természetes vízi fürdőhelyeket: mindenhol jó a vízminőség

Zala megye területén tizenkét engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely van, ebből nyolc a Balaton-parton. A természetes vizeknél engedélyezett fürdőhelyek közé tartozik még a megyében a Hévízi-tó, a zalaegerszegi Gébárti-tó, a zalalövői Borostyán-tó és a Kistolmácsi-tó.

A kormányhivatal népegészségügyi főosztályának megállapítása szerint a vízminőséggel kapcsolatban egyik természetes fürdőhely esetében sem merült fel probléma 

– tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal az MTI-t.

A Hévízi-gyógytó a Tófürdő épületeivel Fotó: MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

A természetes fürdőhelyek üzemeltetésével kapcsolatos előírások betartását a kormányhivatal a nyári hónapokban is rendszeresen vizsgálni fogja.

A vízminőség mellett ilyenkor ellenőrzik a pihenőhely méretét, tisztaságát, rendezettségét, parkosítását, az öltözőhelyek és illemhelyek állapotát, valamint az egészségügyi ellátás előírt feltételeinek biztosítását is.

Neked ajánljuk
Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek Idén is lehet fürdeni a Dunában Budapesten A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam