2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Keleten továbbra is tart az aszály

A 444.hu hírportál vette észre az Országos Meteorológiai Szolgálat múlt heti viharokat búcsúztató bejegyzését, amelyben arra figyelmeztettek a meteorológusok, hogy bár az ország egyes részein kifejezetten sok csapadék hullott, más területeken azonban nem enyhült az aszály.

A lokálisan nagy csapadékot okozó helyzetek teljesen normálisak az év ezen szakában – hangsúlyozta az OMSZ a 444.hu által idézett bejegyzésben.

Az elmúlt időszakban azonban főleg a Dunántúlon, annak is főként az északnyugati felén esett rengeteg eső, néhol a 100 millimétert is meghaladta a lezúdult vízmennyiség.

2022. június 7-én a szárazságtűrő kukorica még tartotta magát, de a Hajdúháton és Debrecen környékén aszályveszély fenyegeti a szántóföldi mezőgazdasági kultúrákat, mert az időnkénti futó záporok ellenére az év eleje óta 180–200 milliméteres csapadékhiány sújtja a termőföldeket Fotó: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Az ország keleti területein azonban az elmúlt 10 napban sem esett sok eső, a délkeleti országrészben hiányzik a legtöbb csapadék.

Keleten jelentős területeket érintő nagyfokú aszály van, ami csak fokozódott az elmúlt időszakban, arra ugyanis maximum egy-egy futó zápor öntözte a tájakat.

Neked ajánljuk
Lezúduló csapadék, villámárvizek, csodás felhőjelenségek – Itt a zivatarszezon Lezúduló csapadék, villámárvizek, csodás felhőjelenségek – Itt a zivatarszezon Az emberi tevékenység növelheti a szélsőséges csapadékesemények gyakoriságát Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam