2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint a hazai szabadvízi fürdőhelyek legnagyobb része kiváló, illetve jó besorolást kapott. A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó természetes szabadvízi strandjainak zöme továbbra is kiváló besorolású.

Hazánkban 274 kijelölt természetes fürdőhely található, és a tavalyi évi összesítés alapján 165 természetes fürdővíz kapta meg a kiváló minősítést, emellett 64 szabadtéri strand a jó kategóriába került. További 10 szabadvízi strand kapott még minősítést, ebből 6 tűrhető, 4 pedig kifogásolt volt 

részletezte az Időkép meteorológiai szakportál az NNK közleménye alapján.

További 27, az idei szezonban üzemelő természetes fürdőhely minősítéséhez még nincs elegendő minta, ugyanis a minősítést 4 év legalább 16 vizsgálata alapján állapítják meg. De ezeknek a vizsgálata is folyamatos.

Fürdőzők a Balatonban a balatonfenyvesi szabadstrandon 2022. június 4-én késő este Fotó: MTI/Varga György

A szabadvízi fürdőhelyeket évente legalább négyszer vizsgálják a kijelölt laboratóriumok, egyszer a szezon kezdete előtt, majd a szezonban havonta minimum egyszer. A minősítés a fürdővízben található baktériumok száma alapján történik.

Hazai vizeink minőségéről ide kattintva, az európai szabadvízi fürdőhelyekről pedig ide kattintva lehet tájékozódni.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam