2021. május 17., Paszkál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

A járvány megduplázta a mentők feladatait

A járvány éve alatt 42 millió kilométert utaztunk, azaz több mint százszor tettük meg a Föld–Hold-távolságot a betegeinkért – mondja G. Juhász Juditnak adott, a nool.hu-n olvasható interjújában Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Mindenki Mindenkiért 

50 millió forint az Auditól a Petz Kórháznak

Az Audi Hungaria negyedszer támogatja a győri kórházat a koronavírus elleni küzdelemben. Ezúttal 50 millió forinttal segítik az egészségügyi intézményt – írja a Kisalföld.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Speciális fertőtlenítő a Honvédkórháznak

UV-C-fényforrással működő fertőtlenítőszekrényt adományozott a Tungsram Operations Kft. a Honvédkórháznak, amellyel a továbbiakban is együttműködnek – írja az origo.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Hivatalosan is elindult Áder János és Herczegh Anita Covid-árvákat segítő alapítványa

Hivatalosan is elindult Áder János és Herczegh Anita Covid-árvákat segítő alapítványa. Több mint 800 gyerek lett árva vagy félárva Magyarországon a járvány miatt. A Covid-árvák megsegítésére hozták létre a Regőczi István Alapítványt, amely a gyerekek és csonka családok támogatását szolgálja.

index.hu
Mindenki Mindenkiért 

Több ezer hátrányos helyzetű ember jutott oltáshoz az aktivistáknak köszönhetően

Már mintegy ötezren kaptak vakcinát az „Oltass, hogy élhess!” elnevezésű kampányban, amely az Országos Roma Önkormányzat koordinálásában a Civil Tanács Egyesület, a Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint és az 1Magyarország Kezdeményezés aktivistáinak részvételével zajlott.

Mindenki Mindenkiért 

Véradásra buzdítja hallgatóit a Semmelweis Egyetem

Május 10. és 16. között véradó hetet tart a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az akció nyitányaként az egyetem rektora és vezetői is vért adtak az OVSZ Karolina úti székházában, a hét folyamán pedig legalább háromszáz hallgató részvételére számítanak. 

Mindenki Mindenkiért 

Civilek segítettek a sátoraljaújhelyi kórháznak

Sárospataki civilek közel ötszázezer forintos ajándékcsomaggal köszönték meg a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház dolgozóinak emberpróbáló munkáját, hogy ezzel is hozzájáruljanak a mindennapjaik megkönnyítéséhez. 

Mindenki Mindenkiért 

Pfizer vakcinával támogatják az olimpiára készülő sportolókat

A Pfizer és a BioNTech felajánlotta, hogy a nyári tokiói olimpia és paralimpia valamennyi résztvevőjének biztosítják a koronavírus elleni védőoltást. A vakcinák kiosztását a nemzeti olimpiai bizottságok a helyi kormányokkal együttműködve fogják koordinálni. 

Mindenki Mindenkiért 

Maszkok és fertőtlenítők érkeztek Nyíradonyba

A helyi református egyházközség a Hetey Sándor Református Szeretetotthon készletének egy részét, húszezer darab egyszer használatos szájmaszkot és százhúsz liter kézfertőtlenítő folyadékot adományozott a nyíradonyi önkormányzatnak, hogy eljuttassák azokat a leginkább rászorulóknak. 

Mindenki Mindenkiért 

Házhoz viszik a segítséget az oltóbuszok

A Magyar Honvédség oltóbuszai olyan helyekre is eljutnak, ahonnan nehezebb elérni az oltópontokat, ami hatalmas segítség azoknak az embereknek, akik életkoruk, anyagi helyeztük vagy éppen egészségügyi állapotuk miatt nehezen jutnának el védőoltásra egy távolabbi városba. 

Mindenki Mindenkiért 

Két EKG-készüléket kapott a SOTE

Az Intrum Zrt. két EKG-készülékkel támogatja a Semmelweis Egyetem munkatársainak küzdelmét a koronavírussal szemben: az egyiket a SOTE Sürgősségi Betegellátó Osztályán, a másikat a SOTE I. Sz. Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján helyezik majd üzembe.

Mindenki Mindenkiért 

Négymilliós támogatás érkezett az egri kórház munkatársainak

A Slimbios Kft. a Markhot Ferenc Kórház Covid–19-fertőzésen átesett munkatársait támogatja Flavin étrend-kiegészítő termékekkel. Az immunrendszert erősítő adomány több mint 300 kórházi dolgozóhoz jut el, két alkalommal.

Mindenki Mindenkiért 

A koronavírus-árvákért énekelnek a sztárok a TV2 jótékonysági műsorában

Népszerű sztárok közreműködésével szeretne minél több pénzt gyűjteni május 30-án a TV2 CSR Hungary-díjas jótékonysági gálaestje, a Neked énekelek azoknak a gyerekeknek, akik a koronavírus-járvány következtében veszítették el a szüleiket.

Mindenki Mindenkiért 

Ember, nem adat

Az Ember, nem adat elnevezésű oldalt két önkéntes hozta létre azért, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak azoknak a gyászolóknak, akiknek egy szerette koronavírusban hunyt el – írja a 444.hu.

Mindenki Mindenkiért 

A járvány alatt is segítenek a családon belüli erőszak áldozatainak

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez is segítséget kapnak a családon belüli erőszak áldozatai, többnyire nők és gyerekek. A nekik létrehozott krízisközpontok és titkos menedékházak kaptak nemrég a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket – írja az origo.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Bajba jutott színésztársainak segítene Molnár Gusztáv

Miután ő maga rengeteg felajánlást kapott segélykérő üzenetére, Molnár Gusztáv színész most hasonlóan nehéz helyzetbe került kollégáinak szeretne segíteni – írja a Blikk. 

Mindenki Mindenkiért 

Csökkentsd a hulladékot: cseritizz!

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi hónapokban jóval kevesebb adomány érkezett a hazai Cseriti adományboltokba, amelyek most szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a megunt, de működőképes tárgyak eladományozásával nemcsak jótékonykodunk, de a környezetet is óvjuk!

Mindenki Mindenkiért 

Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért

A tiszakécskei Bugyi András április 11-én hunyt el koronavírus-fertőzés következtében, mindössze 36 évesen. András a feleségét, Erikát és két kisgyermekét, Bandikát és Mátét hagyta itt, akikért most összefogtak a tiszakécskeiek – írja a beol.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Nélkülözhetetlen az önkéntesek segítsége

Kecskeméten 55 ezren kapták meg a koronavírus elleni vakcinát. A megyei kórházban nagy szükség van az önkéntesek munkájára is, mint amilyen dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, az intézmény korábbi főigazgatója – írja a baon.hu a kórház Facebook-bejegyzése nyomán.

Mindenki Mindenkiért 

A járvány alatt is segítenek a nógrádi civilek

Nem állt meg a civil szervezetek segítő munkája a pandémia hatására, de másfajta segítségre van manapság szükségük a rászorulóknak, mint a járvány megjelenése előtt. Erről beszélt a nool.hu-nak Szabó Péter, a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a Nógrád Ifjúságáért Gyermek és Ifjúsági Alapítvány vezetője.