2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Kampányt indított az RTL a maszkviselés népszerűsítéséért

Az RTL Magyarország megpróbálja arra ösztönözni az embereket, hogy hordjanak maszkot, ugyanis a tudatos maszkviselés segít a COVID–19-világjárvány terjedését lassítani, ami mindenkinek az érdeke. A Maszkot fel! szlogenű országos médiakampánnyal felelős magatartásra próbálják ösztönözni az embereket.

Mindenki Mindenkiért 

Maszkot fel!

A CIB Bank kezdeményezésére indult vállalati összefogás az arcmaszk hordásának népszerűsítéséért. Csatlakozott az Aegon, a Decathlon, a Gaál Autóház, a McDonald’s Étterem Kecskemét (Peki Restaurant Kft.), a PwC Magyarország, az Uniomedia és a Vodafone Magyarország.

Mindenki Mindenkiért 

Civil összefogás: ismert emberek is vért adtak

A véradás egyszerű módja annak, hogy életeket mentsünk. Erre ismert emberek is felhívták Veszprémben a figyelmet. Ugyanis az önkéntesekre a koronavírus járvány miatt is szükség van, de most kevesebben merik nyújtani a karjukat.

Mindenki Mindenkiért 

Herczegh Anita: Fontos, hogy visszataláljunk az összefogáshoz

Fontos, hogy a koronavírus-járvány második hullámában is visszataláljunk az összefogáshoz, a szolidaritás kifejezésének különböző formáihoz – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége csütörtökön Budapesten.

Mindenki Mindenkiért 

3000 rászoruló megyei családon segít az oroszlányi cég

Az oroszlányi SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. 15 millió forintos pénzadománnyal segít a járványhelyzet idején nehéz helyzetbe került családokon. A világ egyik legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára 3000 nélkülöző családot támogat ebből az összegből.

Mindenki Mindenkiért 

Élelmiszert gyűjt a Miskolci Egyetem és a Magyar Vöröskereszt

Az Élelmezési Világnap alkalmából október 15-én és 16-án, valamint 19-én és 20-án tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a Miskolci Egyetemen a Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem UFWH-csoportja.

Mindenki Mindenkiért 

Segítség a fehérvári kórháznak

A Howmet Aerospace Alapítvány 60 ezer dolláros pénzadományt adott át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára, amelyet többek között betegmozgató eszközök beszerzésére és a dolgozók képzésére fordítanak majd.

Mindenki Mindenkiért 

Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben

Két veszprémi cég, a Masterplast Nyrt. és a Videoton Holding Zrt. összesen 3000 darab maszkot adományozott a városnak, amelyeket a helyi oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben osztanak szét.

Mindenki Mindenkiért 

Messziről érkezett adomány a túri állatotthonnak

A koronavírus-járvány hatásait az állatmenhelyek is megérzik... A Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesület telephelyére Németországból érkezett a közelmúltban olyan adomány, amely kicsit megkönnyíti a mindennapokat. 

Mindenki Mindenkiért 

Kárpátaljaiaknak gyűjt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

A kárpátaljaiaknak idén még nagyobb szüksége van a támogatásra – mondta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. Míg a korábbi években főleg a háborús események indokolták az adománygyűjtést, idén főként a koronavírus-járvány és a határzár nehezíti a kárpátaljaiak életét.

Mindenki Mindenkiért 

Ózongenerátorokat kaptak az egri iskolások

Bódi Zsolt vállalkozó, önkormányzati képviselő koordinálásával, vállalkozói összefogás keretében ajándékoztak ózongenerátorokat az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium részére. A berendezések az intézmény fertőtlenítésében nyújtanak segítséget.

Mindenki Mindenkiért 

Adomány a Vöröskeresztnek

A Citi Alapítvány több tízmillió millió forinttal segíti a Magyar Vöröskeresztet. A támogatásból tartós élelmiszert, friss élelmiszer-alapanyagokat, személyes higiéniai cikkeket és védőeszközöket juttatnak el azokhoz, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek. 

Mindenki Mindenkiért 

Nagy szükség van most a civil segítségre

A koronavírus-járvány első hulláma nemcsak a magánszemélyeknek vagy az egészségügyi intézményeknek, hanem a karitatív munkát végző szervezeteknek és alapítványoknak is okozott nehézségeket. A segítő lehetőségek a járvány miatti korlátozások okán szűkültek: kevesebben tudnak önkéntes munkát vállalni, a kórházakban és a szociális otthonokban látogatási korlátozás van érvényben, és számtalan projekt kivitelezése más nehézségekbe ütközött. A pestihirlap.hu összegyűjtött néhány szervezetet, amelyek az első hullám alatt folytatták a tevékenységeiket, és új felületeket, módokat hoztak létre a járvány miatt rászorulók megsegítésére.

pestihirlap.hu
Mindenki Mindenkiért 

Arcmaszkokat osztottak a csabai piacnál

Arcmaszkokat osztottak a Szeretlek Békéscsaba Egyesület tagjai már egy hete délelőtt a vásárcsarnok előtt.

Mindenki Mindenkiért 

Ismét elindul az önkéntes program Fehérváron

Szeptember 28-án, hétfőn jelentette be Cser-Palkovics András polgármester, hogy újraindítják a székesfehérvári önkéntes programot.

Mindenki Mindenkiért 

Így kérhetnek segítséget a körmendi idősek

Két telefonszámot is felhívhatnak azok a körmendi idősek vagy karanténba kényszerülő lakosok, akik segítséget szeretnének kérni a mindennapi ügyeik elintézésében, a bevásárlásban.  

Mindenki Mindenkiért 

Célba értek a keceli adományok

A koronavírus-járvány kezdetén Kecel város polgármestere a médián keresztül tájékoztatta a lakosságot, hogy az önkormányzat, az Egyházi Oktatásért Alapítvány és a Kunság Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület együttműködési megállapodást kötött a rászorulók megsegítésére.

Mindenki Mindenkiért 

2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget

Kilencedszerre hirdette meg Iskolakezdés együtt! országos segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A koronavírus miatt idén az eddigiekhez képest további 1000, tehát összesen 2000 nehéz helyzetbe került gyermeket kívántak segíteni, egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott tanszercsomaggal.

Mindenki Mindenkiért 

Közel tízmilliós adományból vett életmentő eszközöket az esztergomi kórház

A TE Connectivity 9,4 millió forintot ajándékozott a Vaszary Kolos Kórháznak az intézmény alapítványán keresztül a koronavírus-járvány elleni védekezésre – adta hírül a kórház Facebook-oldala.

Mindenki Mindenkiért 

Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére

Az Együnk Egymásért nélkülözőket segítő kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban.