2021. március 7., Tamás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Jótékonysági ruhaosztás volt Veszprémben

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és az iPhone Center által közösen szervezett karitatív akciónak köszönhetően közel száz fiatal részesülhetett ruha- és játékadományban.

Mindenki Mindenkiért 

Étkezési utalvány a donoroknak

A véradóknak köszönhetően az ország vérkészlete a járvány ellenére is stabil – írja a blikk.hu az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közleményére hivatkozva. A véradást szerény juttatással köszöni meg az OVSZ.

Mindenki Mindenkiért 

Számítógép Álom: túl a 700. adományon

A Számítógép Álom program egyidős a Mátrix Alapítvány megalakulásával, a szervezet ugyanis a kezdetkor célul tűzte ki, hogy megteremtse a digitális esélyegyenlőséget – írja a délmagyar.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Adomány érmelléki gyerekeknek

Majdnem egytonnányi adományt juttatott el a debreceni Napraforgó Waldorf Iskola a napokban a gálospetri gyermekotthonnak – írja a civishir.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Összefogás az árván maradt testvérekért

Négy testvér most hirtelen maradt árva, szüleiket évekkel korábban elvesztették, a nagyszülők pedig a koronavírus-járvány alatt hunytak el rövid időn belül. A két nagyobb fiú a Bajzába jár, az iskolában elindult az összefogás, hogy segítsék őket – írja a hatvanihirlap.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Kínai maszkadomány Debrecenben

Ezer maszkot oszthat ki a rászorulóknak a Debreceni Karitatív Testület a Kínai Önkéntes Szolgálat és a Debreceni Kínai Diákszövetség jóvoltából. Az adományok gyűjtésében közreműködött a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Konfuciusz Intézete is.

Mindenki Mindenkiért 

Nagyböjti élelmiszergyűjtés március második hetében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is meghirdeti Tartós szeretet elnevezésű országos tartósélelmiszer-gyűjtését, amely során a templomokban (az erre kijelölt helyen), valamint az egyházmegyei karitászközpontokban és adománypontokon várják a felajánlásokat március 7. és 14. között. 

Mindenki Mindenkiért 

2000 tábla szeretetcsoki talált gazdára Szegeden

A járványhelyzet miatt egyre több család van anyagilag teljesen kimerülőben, Szegeden is hosszú sorok várakoztak a Szeretetcsoki-csomagokra. A Centerke Adományozó Központban 2000 tábla csoki kiosztásával segített a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Mindenki Mindenkiért 

Fertőtlenítőgép a kórháznak

UV-C Sanitizer fertőtlenítő készüléket adományozott a Tungsram vállalatcsoport a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. Ez alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a szekszárdi Vármegyeháza dísztermében – írja a teol.hu

Mindenki Mindenkiért 

Hőmérők ajándékba

A mentőautók felszerelését bővíti az a 4 db érintés nélküli hőmérő, amelyet Hiesz György polgármester, Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek adományoztak a Gyöngyösi Mentőállomásnak – tudósít a gyongyostv.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Ki lesz az év Covid-dolgozója?

Orvost, szakdolgozót és nem ágy melletti egészségügyi dolgozót is lehet nevezni a www.fogjunkossze. hu oldalon a díjra – írja a szon.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Minden adomány sokat számít

Új központjában adományokat osztott a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász: a járványhelyzet elhúzódása egyre többeket érint testközelből, egyre több család kerül nehéz vagy még nehezebb helyzetbe.

Mindenki Mindenkiért 

Segítséget nyújtanak a regisztrációban Mezőtúron

Országszerte egyre többen szeretnének jelentkezni a koronavírus elleni vakcinára, ám sokaknak – különösen a legveszélyeztetettebb, idős lakosság körében – nem áll rendelkezésükre sem eszköz, sem technikai tudás az online regisztrációhoz.

Mindenki Mindenkiért 

Ózongenerátort kapott a soproni kórház

A hagyományos fertőtlenítő eljárás kiegészítésére alkalmas ózongenerátorokat adományozott a Soproni Gyógyközpont Urológiai Osztályának dr. Kovács Péter soproni állatorvos.

Mindenki Mindenkiért 

9 milliós adomány a Magyar Postától az Ökumenikus Segélyszervezetnek

A Magyar Posta tavaly is közel 1000 postán fogadott készpénzadományokat a kihelyezett perselyekben. Az év során összesen 9 001 805 Ft gyűlt össze, amelyet február végén adtak át a karitatív szervezetnek. 

Mindenki Mindenkiért 

Rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek

Az Agrárminisztérium február 24-ei közleménye szerint rendkívüli támogatást kaphatnak a pandémia miatt nehéz helyzetbe került magánalapítású állatkertek. A tárca szakmai támogatásával a Magyar Állatkertek Szövetsége létrehozott a célra egy több millió forint értékű keretet.

Mindenki Mindenkiért 

Gyűjtést indított a koronavírus miatt árván maradt kislánynak a Baptista Szeretetszolgálat

Számos médium hírt adott a közelmúltban arról a hatéves vidéki kislányról, aki mindössze egy nap leforgása alatt mindkét szülőjét elvesztette a koronavírus-fertőzés következtében. A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indít a kislány megsegítésére. 

Mindenki Mindenkiért 

Több mint 100 rászoruló családnak segít a GLS és a Máltai Szeretetszolgálat

A GLS Hungary Magyarország a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével összesen 100 rászoruló családot választott ki az ország egész területéről, akiknek egyenként 50 ezer forint értékű támogatást ad. Az akcióhoz több ismert ember is csatlakozott. 

Mindenki Mindenkiért 

Vitaminadományt kaptak a budapesti mentők

Az Országos Mentőszolgálat 900 budapesti kivonuló dolgozója részére mintegy 7 millió forint értékben adtak át egy-egy új, magyar fejlesztésű vitaminkészítményt, amellyel kifejezetten a tüdejüket erősíthetik.

Mindenki Mindenkiért 

Maszkokat ajándékozott a pécsi önkormányzatnak a Rovitex

Többször is használható RoviMed-szájmaszkot ajánlott fel a pécsi székhelyű Rovitex Kft. a város önkormányzatának, közel kétmillió forint értékben. Az adományt a szociális szféra dolgozói használják majd fel.