2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Lélegeztetőgép ajándékba

Altató-lélegeztető gépet vásárolt a sárospataki városi rendelőintézetnek a sárospataki székhelyű Weinberg ’93 Kft. A tízmillió forint értékű eszközt már üzembe is helyezték az egészségügyi intézmény egynapos sebészetén.

Mindenki Mindenkiért 

A hortobágyi lótenyésztőkön is segít a járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi alap

A koronavírus-járvány nyomán jelentősen csökkent a külföldi látogatók száma, így hatalmas segítséget jelent a támogatás az ország egyik nóniusz tenyésztési központjának, a hortobágyi Mátai Ménesnek. A járványhelyzet miatt elmaradt a legnagyobb rendezvényük, a Hortobágyi Lovasnapok is. 

Mindenki Mindenkiért 

A koronavírus által érintett gyerekeken segít játékosan a Skool

A Skool 2014 óta segíti a fiatalok és a hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába. Idén nyáron a koronavírus kapcsán felmerült újfajta kérdésekre is segítenek választ keresni a gyerekek számára az online világban. 

Mindenki Mindenkiért 

800 liter kézfertőtlenítőt ajánlott fel a Teva

Az elmúlt hetekben a Teva elkötelezetten segítette a koronavírus-járvány elleni védekezést. Debrecen egyik legnagyobb munkáltatójaként 800 liter kézfertőtlenítőt ajánlott fel a városban működő intézményeknek és szervezeteknek.

Mindenki Mindenkiért 

Segítség a nehéz helyzetbe került művészeknek

A Magyar Művészeti Akadémia 850 millió forintos összértékben nyílt pályázatot hirdet a kultúra és művészet területén dolgozó egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek, valamint civil és egyéb gazdálkodó szervezetek részére, működési költségeik támogatására.  

Mindenki Mindenkiért 

Segítséget kér a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Drasztikusan lecsökkentek a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének támogatására érkező pénz-, illetve állateledel- és más tárgyi adományok a koronavírus-járvány kezdete óta. Az alapítvány segítséget kér ahhoz, hogy továbbra is gondoskodhassanak a náluk lévő állatokról. 

Mindenki Mindenkiért 

Ételosztás: a koronavírus-járvány következtében nehéz helyzetbe került családok is segítséget kapnak

A Debreceni Karitatív Testület a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével tartós élelmiszert, valamint meleg étel osztott a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében július végén. 

Mindenki Mindenkiért 

Huszonöt debreceni család kapott segítséget

Egy holland alapítvány jóvoltából száz adag gíroszt, valamint összesen 40 zsák ruhaneműt adott át rászoruló nagycsaládosoknak a Debreceni Karitatív Testület. Nagy segítséget jelent az adomány a nehéz helyzetben élő családoknak, hiszen a támogatást elfogadva saját költségvetésüket csökkenthetik. 

Mindenki Mindenkiért 

Tizenötmillió forintos adomány a győri kórháznak

A Credobus autóbuszokat gyártó mosonmagyaróvári és győri Kravtex-Kühne-csoport 15 millió forintot utalt át a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház alapítványának, hogy így fejezze ki tiszteletét az orvosok, betegápolók és a győri kórház más dolgozói iránt.

Mindenki Mindenkiért 

Közös erővel a gördülékenyebb új tanévért

Ötszáz rászoruló gyermek tanévkezdésének segítését tűzte ki célul adománygyűjtésével a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az augusztus 31-ig tartó kampány során 2,5 millió forintot szeretnének összegyűjteni, amelyből 500 rászoruló gyermek számára tudnák megvásárolni a tanuláshoz szükséges eszközöket.

Mindenki Mindenkiért 

Hétköznapi hősök – Keszthelyen is példaértékű volt az összefogás

Nagymértékű összefogás jellemezte a keszthelyi civileket a koronavírus-járvány alatt. Többek között erről is szót ejtettek a július közepén megrendezett „Hétköznapi hősök a maszkok mögött” elnevezésű konferencián. A rendezvényen a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és az önkéntes lakosok is képviseltették magukat.

Mindenki Mindenkiért 

Hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze a Tesco rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő kampányában

Már közel 15 000 kg élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által indított rendkívüli nyári tartósélelmiszer-gyűjtő kampányban. Az augusztus végéig tartó akció célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került embereket segítse élelmiszer-adományokkal.

Mindenki Mindenkiért 

50 millió forintot adományoztak a K&H Bank alapítványai

Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Kormányzati Akciócsoport által indított segítünkegymásnak.hu felhívására reagálva a K&H Bank alapítványai 50 millió forinttal segítették a kiemelt járványkórházakat. Az összeg nagy segítséget jelent a kórházaknak eszközparkjuk bővítésében.

Mindenki Mindenkiért 

Karanténnak ajánlja fel szállodáját a vállalkozó

A külföldről hazaérkező siófoki vendéglátósokon szeretne segíteni Tóth Gergely, a CE Napfény Hotel üzemeltetője. Pár napon belül 40-45 szobát készít fel műszakilag arra, hogy a szálloda betölthesse a karanténfunkciót.

Mindenki Mindenkiért 

Különleges felajánlás a Semmelweis-nap alkalmából

A koronavírus-járvány hatásaihoz igazodva a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet idén online eseményként is közvetítette a Semmelweis-napot, a megvalósítás egy része pedig adományként jelent meg egy digitalizációs vállalat részéről.

Mindenki Mindenkiért 

Maszkadomány Pécsett

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos: a vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére.

Mindenki Mindenkiért 

A Vodafone is hatalmas összeggel segíti a vírus elleni küzdelmet

Áprilisban jelentette be a Vodafone-csoport, hogy nemzetközi szinten gyűjtést indít munkavállalói körében, hogy ezzel segítsék világszerte a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. Június végéig a Vodafone-csoport dolgozói összesen 1,3 millió eurót gyűjtöttek össze. 

Mindenki Mindenkiért 

75 millió forintos támogatást kapott a kórház

75 millió forint értékű műszert adományozott a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórháznak az OTP Bank által létrehozott és támogatott Humanitás Szociális Alapítvány. Valóban hatékony támogatást szerettek volna adni az intézménynek, így a kórház számára legszükségesebb eszközök képezték az adományt. 

Mindenki Mindenkiért 

Ózongenerátor a kaposvári mentőállomás számára

A Kométa '99 Zrt. ózongenerátor-készüléket vásárolt a mentőállomás számára, amelyet a mentőautók fertőtlenítéséhez használnak majd. Az eszköz az oxigénmolekulákat ózonmolekulákká alakítja át. Az oxidálható anyagok az ózonnal könnyen reagálnak, így az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású anyag. 

Mindenki Mindenkiért 

A szépségipar is támogatja az egészségügyet

Nagyon sokan és sokféleképpen vették ki a részüket a koronavírus elleni küzdelemből, a frontot azonban az egészségügyi dolgozók tartották. A szépségpiac szereplői közül is többen beszálltak a maguk lehetőségeihez mérten a vírus visszaszorításáért folytatott harcba, majd a kórházak és az ott dolgozók támogatásába.