2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Sokrétű segítséget nyújt Óbuda

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Óbuda-Békásmegyer Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat – az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködve – továbbra is folyamatosan támogatja az ukrajnai háború elől menekülő embereket. 

Mindenki Mindenkiért 

Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája által gyűjtött adományok május 19-én indultak el Kárpátaljára, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezésében. A szállítmány egy része élelmiszer, melyet nemcsak szétosztanak, de ingyenkonyhákra is visznek belőle.

Mindenki Mindenkiért 

Segítőközpont a menekültekért

Az ukrajnai menekülteket segítő központot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet, ahol természetbeni adományokkal látják el a rászorulókat, valamint információs, jogi, integrációs és lelki segítséget is nyújtanak – írja az infostart.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Koncert a kárpátaljai árvákért

Jótékonysági koncertet rendez kárpátaljai fogyatékos árva gyermek megsegítésére május 29-én Budapesten a Katolikus Karitász, fellép többek között Tóth Gabi és Pápai Joci – írja a tények.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Tízezer jeggyel támogatja a menekülteket a Wizz Air

A Choose Love, a The Shapiro Foundation, a The Steve Morgan Foundation és az USPUK nonprofit alapítvánnyal együttműködve tízezer ingyenrepülőjegyet ajánlanak fel május 14. és június 15. között az Ukrajnából menekülők számára, melyekkel a szomszédos országokból az Egyesült Királyságba utazhatnak.

Mindenki Mindenkiért 

Önkéntes munkával segít a Szegedi Egyetem

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar közösségi és civil tanulmányok szakos hallgatói és oktatói is keresték a lehetőséget a bajba kerültek megsegítésére: ukrajnai gyerekeknek tartottak interaktív foglalkozásokat Domaszéken, adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.

Mindenki Mindenkiért 

Jótékonysági futást szerveztek a menekült gyerekekért Hajdúsámsonon

A hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adománygyűjtő váltófutást szervezett a Hajdúsámson és Tiszabecs közötti útvonalon a kárpátaljai árva, elhagyott, menekült, beteg gyerekek számára a madarak és fák napján.

Mindenki Mindenkiért 

Nyolc segélyszervezet közreműködésével rendeznek jótékonysági koncertet

A Szeretet koncerten május 22-én a magyar zenei élet legnevesebb előadói egy közös jótékonysági eseményen tesznek hitet a Papp László Sportarénában a béke és a szeretet mellett. Az est jegybevételét kárpátaljai gyermekotthonok fejlesztésére fordítják majd.

Mindenki Mindenkiért 

Az ukrajnai iskolák újjáépítésében segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Együttműködési megállapodást kötött pénteken az Ökumenikus Segélyszervezet és a Finn Church Aid, hogy közösen dolgozzanak a háború következtében megrongálódott ukrajnai iskolák újjáépítésén – írja a hirado.hu.

Mindenki Mindenkiért 

A szülők és a tanárok közösen segítettek Debrecenben

A tankerületi központ már korábban is szervezett gyűjtést az orosz–ukrán háború miatt szenvedők számára. Márciusban 750 doboznyi adományt küldtek Kárpátaljára, most pedig több mint 300 doboznyi élelmiszert, ruhát, játékot és ágyneműt adtak át a Debreceni Karitatív Testületnek.

Mindenki Mindenkiért 

Nyolctonnányi adományt gyűjtött össze hét baranyai település

Birján, Pécsudvard, Szemely, Egerág, Szőkéd, Áta és Kisherend erőn felüli mennyiségben gyűjtött a többi között fagyasztott, tartós élelmiszerekből és vegyi árukból álló adományt az Ukrajnából menekülőknek, melyet a Katolikus Karitásznak adtak át.

Mindenki Mindenkiért 

A Pannon Filharmonikusok is a menekültekért zenéltek

Az orosz–ukrán háború elől Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeinek támogatására két május eleji koncertjének bevételét ajánlotta fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Pannon Filharmonikusok Zenekar.

Mindenki Mindenkiért 

A legnagyobb segítség a béke lenne

Kárpátalján jelenleg 220 közösségi szálláshely segélyezését látja el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, emellett a belső-ukrán területekre is szállítják az adományokat. Nemrég elsőként a külföldi segélyszervezetek képviselői közül a Kijev melletti Bucsában járt Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója. Tapasztatairól, a harcok sújtotta település mindennapjairól, az ott maradt emberek kitartásáról, a legfontosabb feladatokról az InfoRádióban számolt be, az interjú elolvasható és meghallgatható az infostart.hu-n.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

infostart.hu
Mindenki Mindenkiért 

A Concerto Budapest a menekült gyerekekért is zenél

Május 30-án 20 órakor ad jótékonysági hangversenyt az ukrajnai háború szörnyűségei elől menekülő gyermekek ellátásában is részt vállaló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Pesti Vigadó dísztermében, melyen Várjon Dénes, Keller András és a Concerto Budapest is szórakoztatja majd a közönséget. 

Mindenki Mindenkiért 

Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től

Az Ukrajnában zajló háború kitörése óta a legnagyobb egyösszegű, mintegy félmilliárd forint értékű vállalati adománnyal segíti a KiK Textil és Non-Food Kft. a Magyarországra érkező menekülteket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül – írja a demokrata.hu

Mindenki Mindenkiért 

Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom leányvállalatával, a T-Systems Magyarországgal együtt többféle módon segíti az Ukrajnából hazánkba érkező menekülteket és az ellátásukban részt vevő civil szervezeteket – írja a digitalhungary.hu

Mindenki Mindenkiért 

Palackonként egy euróval segít az Angyalgyár Kft.

Magyar vodkával is segíthetünk az Ukrajnából menekülőkön: a Rézangyal termékeket gyártó Angyalgyár Kft. száz százalékban Magyarországon készült vodkával lépett a piacra, amelynek minden eladott palackja után egy euróval támogatják az Ukrajnát elhagyni kényszerülőket – írja a roadster.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Május 31-ig hosszabbította meg az ingyenes utazási lehetőséget a BKK a menekültek számára

Továbbra is díjmentesen utazhatnak a BKK járatain azok az ukrán állampolgárok, akiknek a háború miatt kellett elhagyniuk otthonukat. A Budapesti Közlekedési Központ 2022. május 31-ig meghosszabbította a március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatását a menekültek számára.

Mindenki Mindenkiért 

Családi napot szerveztek Zuglóban menekült gyerekeknek és édesanyáknak

A Lexis Segély Alapítvány szervezésében április utolsó hétvégéjén ugrálóvár, játékos versenyek, közös főzés és kulturális programok várták a háború elől menekülő ukrán édesanyákat és gyermekeiket a Mogyoródi úti Sportpályán. A szervezők csaknem 200 résztvevő arcára csaltak mosolyt.

Mindenki Mindenkiért 

Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás

A dombóvári járás 16 önkormányzata lakosságszám-arányosan ötmillió forintot adott össze és utalt át a kárpátaljai magyarok és a menekültek megsegítésére a Híd Kárpátaljáért Nemzeti Összefogás számlaszámára Pintér Szilárd, a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás elnöke kezdeményezésére.