2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Fesztiváljeggyel mondtak köszönetet Kaposváron

150 darab, a Fonyódi Retro Fesztiválra szóló jeggyel köszönték meg a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, az Országos Mentőszolgálat Dél-Dunántúli Régió Somogy Megyei Mentőszervezete és a Somogy Megyei Kormányhivatal azon dolgozóinak munkáját, akik a járvány frontvonalában álltak helyt. 

Mindenki Mindenkiért 

Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen

A társadalmi beilleszkedés folyamatának megsegítésén dolgozó Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület önkéntesei több mint háromszáz doboz legót osztottak ki a helyi gyermekek között július közepén, a LEGO-csoport és a Kárpátok Alapítvány segítségével.

Mindenki Mindenkiért 

Történetek a pandémiáról – Meséljük el egymásnak, mit éltünk át a járványhelyzetben

A koronavírus-járvány alapjaiban alakította át az életünket. A Médiaunió Alapítvány új kampányában azokat a pozitív emberi történeteket szeretné összegyűjteni, amelyek arról szólnak, hogyan álltunk helyt ebben az igazán nehéz helyzetben, történeteket összetartásról, egymásnak nyújtott segítségről.

Mindenki Mindenkiért 

Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért

Július 26. és augusztus 25. között várja hat kecskeméti helyszínen a felajánlásokat a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció az önkormányzat és több civil szervezet együttműködésében, mellyel a koronavírus miatt bajba jutott családokat támogatják. 

Mindenki Mindenkiért 

Jótékonysági futás a bajai kórházért

Közel 700 ember vett részt július közepén az Axiál Kft. jótékonysági futásán. A cég 30. születésnapja alkalmából szervezett esemény bevételével a bajai Szent Rókus Kórházat támogatták, hogy így mondjanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak a járványhelyzet alatti helytállásukért.

Mindenki Mindenkiért 

Újabb adomány érkezett a kecskeméti kórházba

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és a Salesianer Miettex Magyarországi Kft. közös felajánlásából ezer leselejtezett, ám kiváló állapotú textíliát és ágyneműhuzatot kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház.

Mindenki Mindenkiért 

Ingyenjegyekkel köszönik meg az önkéntes hallgatók munkáját

Ősz óta az Országos Mentőszolgálatnál 62 ezer, a kórházakban és a klinikákon pedig közel 8 ezer műszakot teljesített mintegy 8700, nagyrészt orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató. Munkájukért az EFOTT fesztivál nulladik napjára szóló ingyenes belépővel mondanak köszönetet. 

Mindenki Mindenkiért 

Nem csak fertőtlenítőszerrel segített a járvány idején a Mol

A Mol Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatta a válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken: nem csupán fertőtlenítőszert adományoztak, de a kórházakat és az egészségügyi dolgozókat is támogatták. 

Mindenki Mindenkiért 

Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen

Különleges jótékonysági hangversenyt tartott július elején a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar a Kertmoziban: a filmzenekoncert teljes bevételét három, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermek, valamint egy szolgálat közben elhunyt zalai rendőr családjának támogatására ajánlották fel.

Mindenki Mindenkiért 

Történetek példamutató helytállásról

A Semmelweis-nap apropóján a Reformátusok Lapja utánajárt, kik azok a hétköznapi hősök, akiknek hálásak lehetünk a járvány második és harmadik hullámában végzett szolgálataikért. (Nyitókép forrása: református.hu)

reformatus.hu
Mindenki Mindenkiért 

5 milliós felajánlást kaptak a Fejér megyei mentők

A többi között akkumulátoros csavarbehajtókat, porszívókat, hűtőt és lámpákat adományozott a Makita Kft. Fejér megye mentőállomásainak, mert a koronavírus-járvány miatti emberfeletti hajtás esetén kevesebb idő jutott az állomásokon az apróbb javítások elvégzésére. 

Mindenki Mindenkiért 

Egy szigetszentmiklósi szépségszalon így segített a bajbajutottakon

A Gyöngyhaj Szépségszalon munkatársai a maguk eszközeivel szerettek volna segíteni azoknak, akiket a legkegyetlenebb módon sújtott a járvány. Egy napig csak adományt fogadtak el munkájukért, az így összegyűlt több mint 2 millió forintot pedig három érintett, gyermekes család számára ajánlották fel. 

Mindenki Mindenkiért 

Ingyen látogathatják a Magyar Nemzeti Múzeumot az egészségügyi dolgozók

A Múlt nagyjai – jelen hősei című kampány keretében ingyenes múzeumlátogatással szeretnének köszönetet mondani az egészségügyi és a szociális szférában dolgozóknak.

Mindenki Mindenkiért 

Elismerték az önkéntesek munkáját

A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat Somogyi Mentőszervezete önkénteseit köszöntötte: több mint 40-en vállalták 2020 novembere és 2021 júniusa között, hogy a szabadidejüket feláldozva segítik a mentőszolgálat diszpécsertevékenységét – írja a sonline.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Megköszönték az egészségügyiek helytállását

Tapolca várossal együttműködésben a Deák Jenő Kórház Semmelweis-napi ünnepséget tartott, amelyen kitüntetésekkel és ingyenes strandolási lehetőséggel is elismerték az egészségügyiek helytállását – írja a tapolcaimedia.hu

Mindenki Mindenkiért 

700 ezer forint gyűlt össze Dunakeszin az árváknak

700 000 forint gyűlt össze a Covid-árvák támogatására Dunakeszin. A városban nincsenek ilyen gyerekek, így az összeget a köztársasági elnök erre létrehozott szervezetének, a Regőczi István Alapítványnak utalják át – írja a dunakeszipost.hu.

Mindenki Mindenkiért 

A kórháznak gyűjtöttek

Nyíregyházán a megyei kórház néhai vezetője, dr. Adorján Gusztáv tiszteletére rendeztek hangversenyt, amelyen arra kértek mindenkit, csatlakozzanak a megyei kórházak támogatására indított gyűjtéshez – írja a szon.hu.

Mindenki Mindenkiért 

A Szent Anna-templomban is jótékonysági hangversenyt rendeztek a Covid-árvákért

Neves közreműködőkkel rendezték meg június végén a Batthyány téri Szent Anna-templomban az Ima az árva gyermekekért verssel és énekkel című jótékonysági koncertet, amelynek bevételét a koronavírus-járvány következtében árván, illetve félárván maradt gyermekek megsegítésére ajánlották fel.

Mindenki Mindenkiért 

Miniszteri elismerést kaptak a győri önkéntesek

2020 novembere óta végeznek önkéntes munkát Győr-Moson-Sopron megye kórházaiban, oltópontokon és a mentőszolgálatnál a Széchenyi István Egyetem hallgatói, akiket példamutató helytállásukért nemrégiben a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége is elismerésben részesített. 

Mindenki Mindenkiért 

Ingyenes antitestszintmérést kínál Budapest

A főváros önkormányzata 19 ezer koronavírustesztet tesz ingyenesen hozzáférhetővé a lakosság számára: a résztvevők visszajelzést kapnak arról, hogy fogékonyak-e a betegségre, illetve az átvészelt fertőzést és/vagy oltást követően milyen mértékű antitestszintű immunválaszuk van.