2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

GPS-eket adományoztak a mentőknek

Az Országos Mentőszolgálat 105 új GPS-t kapott egy felajánlásnak köszönhetően a koronavírus-járvány idején. A készülékeket a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács döntése alapján a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatták célba. 

Mindenki Mindenkiért 

A Henkel is segít a járványhelyzetben

A Henkel 10 millió forinttal támogat öt, a járvány elleni küzdelemben aktív alapítványt: a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Magyar Vöröskeresztet, az Országos Mentőszolgálat Alapítványt, az Összefogás a Kórházi Dolgozókért Alapítványt, a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványt.

Mindenki Mindenkiért 

Egyházmegyéken átívelő összefogás egy cirkuszért

A Katolikus Karitász és két egyházmegyei szervezete, a Győri Egyházmegyei és a Váci Egyházmegyei Karitász közös erővel segített Magyarország egyik legrégebbi, népszerű cirkuszdinasztiája, a Hungária Nagycirkusz Győrben rekedt tagjainak.

Mindenki Mindenkiért 

Közösségi adománygyűjtés a Hogy tetszik lenni? programért

Immár majd egy hónapja tart a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja, a Hogy tetszik lenni?, ez már csaknem 200 órányi vidám csevegést jelent az elmúlt másfél hétben. A  program az önkéntesek és támogatók segítségével tud fennmaradni, ezért közösségi adománygyűjtés indult.

Mindenki Mindenkiért 

228 új tabletet ad a Pöttyös Túró Rudi iskolásoknak

A tejipari cég online tanulást és felzárkózást segítő adományai a borsodi Alsózsolcára, a szabolcsi Baktalórántházára és Friesland üzemének otthont adó Mátészalkára kerültek.

Mindenki Mindenkiért 

Színes gálaműsor a szakmai összefogás jegyében

Két hét leforgása alatt több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás Gála augusztus 16-i nyitóeseményére.

Mindenki Mindenkiért 

Magyar sztárokkal közösen segít az UNICEF

Ismert emberek is csatlakoztak az UNICEF Magyarország adománygyűjtő programjához. Többek között Béres Alexandra, D. Tóth Kriszta, Mihalik Enikő, Orvos-Tóth Noémi, az On the Spot alkotói és Nyáry Krisztián vállalta, hogy különleges élménnyel, beszélgetéssel ajándékozzák meg azokat, akik jótékonysági sorsjegyet vásárolnak.

Mindenki Mindenkiért 

Facebooks Shops: új lehetőség nyílik az online értékesítésben

A koronavírus-járvány által okozott rendkívüli helyzetben világszerte számos kisvállalat küzd a fennmaradásáért, sokuk a túlélés érdekében most vált át online kereskedelemre. A Facebook új szolgáltatása nagy segítség lehet számukra a termékeik értékesítésében.

Mindenki Mindenkiért 

Az Országos Mentőszolgálat munkatársait támogatja a MÁV-START

Másfél millió forint összegben élelmiszert, valamint tíz darab 210 literes hűtőszekrényt ajánlott fel a vasúttársaság az Országos Mentőszolgálat emberfeletti munkát végző munkatársainak, megköszönve és elismerve a járványhelyzet során végzett erőfeszítéseiket.  

Mindenki Mindenkiért 

Hatvan adag ebédet osztottak ki Siófokon a rászorulóknak

A siófoki Ments-Vár Alapítvány már eddig is kivette a részét a járvány nyomán kialakult helyzet enyhítéséből: élelmiszercsomagok osztásával többeknek segítettek, s közben merült fel a gondolat, hogy sokaknak örömet okozhatnának vasárnaponként egy tál meleg étellel is.  

Mindenki Mindenkiért 

Új kampány a hazai termékek védelmében

Már több mint ötven cég csatlakozott a Magyar Termék Nonprofit Kft. itthon előállított termékek vásárlására ösztönző mozgalmához. A Magyar Termék védjegyrendszert működtető cég által március végén útjára indított „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akció most maszkos plakátkampányba kezd. 

Mindenki Mindenkiért 

Birkózók támogatták az állatmenhelyet

Orosházán, a Szikhát Kutyamenhelyen mindig elkél a segítség. Ezt az Orosházi Birkózó Egyesület is így gondolta, ezért május 14-én személyesen látogattak ki hozzájuk, hogy támogatásukkal és egy kisebb tápadománnyal segítsék a kutyákat.

Mindenki Mindenkiért 

Sokan fogtak össze Bogyiszlóért

Példaértékű civil összefogást eredményezett Bogyiszlón a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet – írják a település havilapjában.

Mindenki Mindenkiért 

Gyermekotthonoknak segített a Roche Magyarország

Több mint 300 laptopot adtak át a szegedi Ágota Alapítványnak, hazánk második legnagyobb gyermekotthon-fenntartójának a Roche Magyarország Kft. jóvoltából. A vállalatnak nem ez volt az első felajánlása a koronavírus-járvány negatív hatásainak csökkentése érdekében. 

Mindenki Mindenkiért 

Ilyen önkéntesnek lenni a járvány alatt

Van, aki a szabadidejét tévézéssel, olvasással, sporttal, a szeretteivel tölti. És van, aki azzal, hogy ismeretleneknek segít. A járványhelyzetben erre még nagyobb szükség van. A Femcafé Nyusti Bernadettel, a Magyar Vöröskereszt egyik önkéntesével beszélgetett.

Mindenki Mindenkiért 

A MOL is bekapcsolódik a koronavírus-kutatásba

A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésében 9 városból származó szennyvízmintákkal indul kutatómunka a SARS-CoV-2 vírus kommunális szennyvizekből történő kimutatására.

Mindenki Mindenkiért 

A Coca-Cola is a Magyar Vöröskeresztet támogatja

17 ezer szelet csoki, 10 ezer tojás, rengeteg pelenka, konzervek és étolaj – csak néhány azok közül az adományok közül, amelyekkel a Coca-Cola az elmúlt hónapokban segíti és segítette a Magyar Vöröskereszt munkáját a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. 

Mindenki Mindenkiért 

25 kerékpárt kapott a Kanizsai Dorottya Kórház

A 13 éve zajló Bringázz a Munkába kampány idén az egészségügyi és szociális dolgozók megsegítésére koncentrál. A projekt részeként a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a Bringás Vándortáborokhoz használt 550 darabos kerékpárflottáját ajánlotta fel, ebből került 25 a nagykanizsai intézményhez.

Mindenki Mindenkiért 

Országszerte kiemelt figyelmet szentelnek az időseknek

Kiemelt figyelmet fordítanak az önkormányzatok a koronavírus-járvány idején az egyik lesebezhetőbb rétegre, az idősekre. Karitatív szervezetekkel, önkéntesekkel, különböző segítőkkel támogatják ellátásukat az ország több településén.Több helyen a szakemberek lelki támaszt is nyújtanak számukra.

Mindenki Mindenkiért 

Kétmillió forint az orosházi kórháznak

Egy névtelenséget kérő, orosházi kötődésű budapesti vállalkozó 2 millió forintot ajánlott fel az orosházi kórháznak, az összegből az ellátást segítő eszközöket vásároltak.