2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Közel tízmilliós adományból vett életmentő eszközöket az esztergomi kórház

A TE Connectivity 9,4 millió forintot ajándékozott a Vaszary Kolos Kórháznak az intézmény alapítványán keresztül a koronavírus-járvány elleni védekezésre – adta hírül a kórház Facebook-oldala.

Mindenki Mindenkiért 

Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére

Az Együnk Egymásért nélkülözőket segítő kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban.

Mindenki Mindenkiért 

Önkéntesek segítik a beteg gyerekek oktatását karantén alatt

A KórházSuli Alapítvány megnyitja a tartósan súlyos beteg gyerekek oktatására létrehozott és működtetett szakmai rendszerét azoknak a krónikus betegségben szenvedő tanulóknak is, akik a vírus által különösen veszélyeztetettek, emiatt szüleik az otthoni tanulásuk mellett döntenek.

Mindenki Mindenkiért 

Az Alcoa 20 ezer dollárral segíti a védekezést

Az egyik székesfehérvári vállalat, az Alcoa pénzadományával újra elindult a város adományszámlája. Az ide érkező adományokat teljes egészében a koronavírus elleni védekezésre fordítják. 

Mindenki Mindenkiért 

24 tonna élelmiszeradomány gyűlt össze a Tesco kampányában

A 10 hetes országos akcióban összesen több mint 24 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze a vásárlók. Az adományokat az áruházlánc stratégiai partnere, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Mindenki Mindenkiért 

Tizennyolcmilliós segítséget adtak a tanévkezdéshez a reformátusok

Eddig több mint 800 rászoruló iskolás tanévkezdését segítette adományokkal a Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű kampányában. Megerősítették a segélyszervezet logisztikai kapacitásait is egy 650 millió forintos projekt eredményeképp.

Mindenki Mindenkiért 

Kézfertőtlenítő gépek adományból

Győr harminchét köznevelési intézménye kapott ajándékba automata kézfertőtlenítő gépet és a hozzá tartozó fertőtlenítő folyadékot. Az adományt az Innovatív Group társadalmi szerepvállalásként, a járványhelyzet enyhítésére ajánlotta fel.

Mindenki Mindenkiért 

Suliindító buli helyett adományosztás Gyulán

A koronavírus-világjárvány miatt a hagyományos fürdővárosi Suliindító buli helyett idén adományosztást tartottak Gyulán. A Vegyél eggyel többet! akció célja, hogy füzetcsomagokkal, táskákkal és más, szükséges eszközökkel segítsen a rászoruló családoknak az iskolakezdésben.

Mindenki Mindenkiért 

Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) és a BioTechUSA.

Mindenki Mindenkiért 

Köszönet a segítségért

A Győri Egyházmegyei Karitász önkéntes csoportjai mellett győri önkéntes középiskolás fiatalok segítségét is igénybe vette a koronavírus-járvány idején.

Mindenki Mindenkiért 

150 millió forinttal támogat három kórházat a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. egyenként 50 millió forint értékű támogatást nyújtott a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetnek, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznak és az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő alapítványainak.

Mindenki Mindenkiért 

Jótékonysági ruhavásárt szervezett a Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika

A Semmelweis Egyetem Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinikájának tantermében július 31. és augusztus 19. között megrendezett jótékonysági ruhavásárral a Covid–19-járvány alatt dolgozó egyetemi munkatársak támogatására gyűjtöttek.

Mindenki Mindenkiért 

Tokodon is összefogtak a járvány alatt

Tokodon összefogással vészelték át a rendkívüli járványhelyzetet: az önkéntesek több mint kétezer maszkot varrtak, és a vállalatok adományokkal segítettek.

Mindenki Mindenkiért 

Jótékonysági tornával indult a kézilabdaszezon

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, valamint a BioTechUSA, és rendhagyó felkészülési tornát rendeztek. 

Mindenki Mindenkiért 

Hajléktalanotthon az Amazon felhőkarcolójában

Az Amazon a Washington állambeli Seattle-ben, konkrétan a saját felhőkarcoló székházában nyitotta meg hajléktalanotthonát, amely 8 emeletet foglal el, és elég a hely arra is, hogy a lakók a járvány alatt is meg tudják tartani a távolságot.

Mindenki Mindenkiért 

Tízmillió forintos adományt kapott Miskolc

Az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat kétkamionnyi adománnyal jelentős segítséget nyújtott a miskolci szociális ellátásnak és a kórháznak. Negyven doboz érkezett az Őszi Napsugár Otthonba a Hartmann-Rico Kft.-től, amely többek között beteg- és inkontinenciaellátáshoz gyárt termékeket.

Mindenki Mindenkiért 

Életmentő orvosi műszereket kapott a Szent Imre-kórház

Üzembe helyezték azokat a vadonatúj orvosi műszereket és eszközöket a budapesti Szent Imre-kórház szülészeti osztályán, amelyeket az egészségügyi intézmény a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság közel tízmillió forintos adományozásából szerzett be.

Mindenki Mindenkiért 

Iskolásoknak segít a Tesco

A Tesco vásárlói augusztus 3. és szeptember 6. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampányát. A kasszáknál kapható 250 forintos kuponok eladásából befolyt összegből hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosítanak iskolaszereket.

Mindenki Mindenkiért 

Mentőövet dob a MAKSZ az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek számára

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került kommunikációs szakembereket támogat a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének legújabb programja, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet partnerként, a Magyar Telekom pedig kiemelt támogatóként csatlakozott.

Mindenki Mindenkiért 

A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át

A koronavírus-fertőzésre jellemző elváltozásokat is kimutatni képes képalkotó diagnosztikai berendezést adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában július 31-én.