2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Újabb adomány a fehérvári kórháznak

Az összesen majdnem 27 millió forintos támogatást Bucsi László főigazgató, valamint Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató köszönte meg és vette át Udvar Csabától, a Grundfos fehérvári igazgatójától.

Mindenki Mindenkiért 

Segítenek az Agora önkéntes pszichológusai

Az Agora Oktatási Intézet ingyenes krízisintervenciós programot indított egészségügyi dolgozóknak. Önkéntes pszichológusaik heti közel 100 órában fogadják a hívásokat, így segítve az érintettek mentális egészségének megőrzését ebben a nehéz helyzetben.

Mindenki Mindenkiért 

Sok ezer kilométert utazott az adomány Békéscsabáig

Több köbméternyi adománnyal lepte meg a békéscsabai Degré utcában található Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ lakóit a közelmúltban Stefan Burger és Suhajda László, illetve Mikus Éva, Gyula város kiváló polgára. Stefan Burgerék Angliából, Mikus Éva pedig Ausztriából. 

Mindenki Mindenkiért 

Adomány a Szent Ferenc Kórháznak

Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régió vezetője a bank nevében 75 millió forintot adományozott a budapesti Szent Ferenc Kórháznak.

Mindenki Mindenkiért 

2 millió forint értékű adományt kapnak Óbudán a rászorulók

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a járványhelyzet idején több mint 2 millió forint értékben osztott szét adományokat Óbudán, összesen 848 kerületi lakosnak és 4 kerületi intézménynek. Élelmiszert osztottak, rendkívüli véradást szerveztek, valamint az utcán élő emberekről is gondoskodtak.

Mindenki Mindenkiért 

Herczegh Anita: A válság után is őrizzük meg a szolidaritást!

A válsághelyzetben és az azon kívül tanúsított szolidaritás fontosságáról beszélt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete nemrég Pátyon, a szeretetszolgálat egyik idősotthonában tartott adományátadó ünnepségen.

Mindenki Mindenkiért 

15 millió forintos adomány Komáromnak

Több mint 15 millió forintot adományozott a komáromi járványvédelmi alapnak az SK Innovation akkumulátorgyártó vállalat. 

Mindenki Mindenkiért 

Szépen gyűlnek az élelmiszer-adományok Balatonföldváron

Rendkívüli adománygyűjtő akciót hirdetett a Tesco, amiben a vásárlókkal közösen a koronavírus-járvány miatt még nehezebb helyzetbe került családoknak segítenek. Partnerük, a Magyar Élelmiszerbank gondoskodik majd arról, hogy az augusztus végéig tartó időszakban összegyűlt élelmiszerek a legjobb helyre kerüljenek.

Mindenki Mindenkiért 

A Dorner Alumínium Öntöde is segít Ajkán a vészhelyzetben

Maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítőt ajándékozott június végén több intézménynek a Dorner Alumínium Öntöde. Dorner László cégtulajdonos a most megajándékozott szervezeteket régóta és rendszeresen támogatja anyagilag. 

Mindenki Mindenkiért 

Egészségügyi csomagokat ajándékozott a Vitézi Rend

Több hónapra elegendő egészségügyi csomagokat adományozott a Vitézi Rend a hatvani Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének és a Szent Erzsébet idősek otthonában élőknek. A csomagokat, amelyek nagy segítséget jelentenek az intézmények számára, Szalai Attila törzskapitány adta át.

Mindenki Mindenkiért 

13 ezer liter MOL HYGI kézfertőtlenítő táboroknak

Fokozott egészségügyi és higiénés intézkedésekkel indultak június 29-én a „Napközis Erzsébet-táborok”. A MOL Magyarország összesen 13 ezer liter MOL Hygi kézfertőtlenítőt biztosít a táboroknak, így a csaknem 5 ezer napközis táborban 80 ezer gyermeknek garantált a kézfertőtlenítés lehetősége.

Mindenki Mindenkiért 

Családi felajánlás az Orosházi Kórháznak

Még javában tartott a koronavírus miatt elrendelt karantén, amikor a Majsai Kert Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, támogatják az Orosházi Kórházat.

Mindenki Mindenkiért 

Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak

Számítógépeket és laptopokat ajándékozott a Honda Magyarország a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznak. A számítástechnikai eszközök egyebek mellett a Fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti osztályra kerülnek, hogy megkönnyítsék, egyszersmind hatékonyabbá tegyék a szakemberek munkáját.

Mindenki Mindenkiért 

Új mentőautót kaptak a vízimentők

A Gattyán Alapítvány és az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentőautót adományozott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a napokban a balatonfüredi Vitorlás téren.

Mindenki Mindenkiért 

Adomány a szegedi Klinikai Központ dolgozóinak

Több mint egy tonna húskészítményt ajándékozott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóinak a Pick Szeged Zrt. Az adományokat július végéig 13 klinikai egységbe juttatják el folyamatosan a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged segítségével.

Mindenki Mindenkiért 

Miskolcon is önkéntesek segítettek az időseknek

Szívesen vették a segítséget, pozitív tapasztalatokról számoltak be az idősek, az önkéntesek pedig hasznosnak ítélték meg a szolgálatot – tájékoztatott a záruló M.A.M.I. programról a koordinálást végző MESZEGYI igazgatója.

Mindenki Mindenkiért 

Értékes műszert kapott a Csolnoky Kórház

Bizonyos esetekben a gépi lélegeztetést is kiválthatja az az oxigénadagoló készülék, amelyet a napokban adományozott a veszprémi Rotary Club a Csolnoky kórháznak.

Mindenki Mindenkiért 

Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére

A koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját díjazza a Nők Magyarországért Klub: a bruttó 5 millió forinttal járó, négy kategóriában kiírt elismerésre július 15-éig bárki jelölhet, és a díjnak bárki jelöltje is lehet.

Mindenki Mindenkiért 

Online aukcióval segítik az autistákat

A koronavírus-járvány miatt számtalan támogatási forrás elapadt, így az autista-lakóotthonok helyzete a korábbinál is nehezebbé vált. Rajtuk szeretne segíteni az Autistic Art Alapítvány, mely online aukciót indít magyar kortárs művészek és galériák közreműködésével.

Mindenki Mindenkiért 

Jótékony akcióban a Tesco

A Tesco tavasszal 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, tisztító- és babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat most egy nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akcióval szeretne további segítséget nyújtani.