2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Kétezer maszkot ajánlottak fel debreceni vállalkozók

Ezer darab orvosi maszkot ajánlott fel az egyik debreceni szórakozóhely tulajdonosa a debreceni önkormányzatnak, egy helyi érdekeltségű külföldi cég pedig szintén ezer darab FFP2 maszkot adományozott a városnak.

Mindenki Mindenkiért 

Babgulyás és lapcsánka: felajánlás a kórházi dolgozóknak

Sokan szeretnének a maguk eszközeivel segíteni a frontvonalban küzdőknek a járványhelyzetben. Turcsányi Csaba és két nyírségi mesterszakács barátja, Cziránku István, valamint Szoboszlai Gyula például főzött, sütött az orvosoknak, ápolóknak egy novemberi vasárnapon.

Mindenki Mindenkiért 

Pedagógushallgatók segítségét kérik a tanárok

Több ezer pedagógus mentesülhet a járvány miatt a tantermi oktatás alól, miután a krónikus betegségben szenvedő nevelők átállhatnak digitális tanításra. A tanárok szerint érdemes lenne a pedagóguspályára készülő egyetemistákat is bevonni a gyerekfelügyeletbe.

Mindenki Mindenkiért 

Étellel segítik a rászorulókat

A székesfehérvári Nemszemét étterem a koronavírus-járvány idején is jótékonykodik, így mindennap ingyenesen elvihető meleg étellel várja a rászorulókat.

Mindenki Mindenkiért 

Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt

100 olimpikon több mint 10 millió forintos felajánlásából vásárolt orvosi eszközöket a legnagyobb hazai humanitárius szervezet négy fővárosi kórháznak és az Országos Mentőszolgálatnak. 

Mindenki Mindenkiért 

Segítenek a műegyetemi hallgatók

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) több száz hallgatója önkéntesként segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést. A hallgatók elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítik a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját.

Mindenki Mindenkiért 

Folytatódik a „Pihentesd a dokit” kezdeményezés

A második hullám idejére is várja a lakástulajdonosok felajánlásait a „Pihentesd a dokit” csoport. A mostani helyzetben helytálló egészségügyi dolgozóknak szükségük van egy ideiglenes „otthonra”, hogy ne veszélyeztessék családtagjaikat, minél kevesebb interakciójuk legyen másokkal, esetleg többet tudjanak pihenni.

Mindenki Mindenkiért 

Az online térbe költözik a családszervezetek adventi gyűjtése is

Mentsünk meg együtt minél több gyermeket! – ezzel a felhívással fordul a társadalomhoz a Fiatal Családosok Klubja, amely bár kissé rendhagyó módon, de idén is megrendezi adventi jótékonysági akcióját közel harminc hazai családszervezettel karöltve.

Mindenki Mindenkiért 

Lázmérőket és vitaminokat kaptak a pécsi orvosok

Lázmérőket és vitaminokat ajánlott fel a Pécsi Tudományegyetem tíz klinikai osztályának és a pécsi Koronavírus Ellátó Központnak a vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel és orvostechnikai eszközökkel foglalkozó ODP Vital Kft.

Mindenki Mindenkiért 

Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó

Nagycsaládoknak ajándékoz olvasnivalót két könyvkiadó: az Orpheusz Kiadó és a Magyar Napló Kiadó összesen 21 millió forint értékben 10 ezer kiadványt ajánlott fel azért, hogy a családok a koronavírus-járvány idején se maradjanak irodalmi élmények nélkül.

Mindenki Mindenkiért 

Nagy segítség az otthon tanulásban

Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal egyeztetve a Telenor Magyarország minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthon tanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését.

Mindenki Mindenkiért 

Idén is lesz szeretet.éhség. adománygyűjtés

Adventkor ismét elindul az Ökumenikus Segélyszervezet országos pénzadománygyűjtő kampánya, amelyhez a Tesco idén is csatlakozik. A vásárlók 250 forintos kuponok vásárlásával támogathatják a segélyszervezet munkáját, amire idén talán még nagyobb szükség van a járvány miatt, mint valaha. 

Mindenki Mindenkiért 

Félmilliós adományt kapott a gyöngyösi kórház

A gyöngyösi Diesel DR Kft. 500 ezer forinttal támogatta a Bugát Pál Kórházat. A cég tulajdonosai hosszú évek óta nyújtanak segítő kezet helyi alapítványoknak, de a gyöngyösi kórházba sem először juttattak el adományt.

Mindenki Mindenkiért 

50 millióval támogatja a Thália Színház a független alkotókat

Ebben a rendkívüli, vészterhes időszakban ismét rengeteg megkeresés érkezett a Színházi Szolidaritási Alaphoz, így az alapítók úgy döntöttek, hogy újraindítják az alap működését, megpróbálva segítséget nyújtani a nehéz helyzetbe került kollégáknak. 

Mindenki Mindenkiért 

Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején

Tagadhatatlan, hogy a koronavírus-járvány mindenkit megvisel. Vannak, akik a betegség fizikai tüneteit szenvedik el, és vannak, akik a lelki tüneteit. Magyarország legnevesebb pszichológusai november végén ingyenes online előadásokat tartanak a lelki egészség megőrzéséért.  

Mindenki Mindenkiért 

Így működik a járványhelyzet alatt a MikulásGyár

Ebben az évben is meghirdeti jótékonysági akcióját a MikulásGyár, ám ezúttal nem egy helyszínen, hanem az ország 24 Auchan áruházában gyűjtik a felajánlásokat az önkéntesek. A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők főként tartós élelmiszereket, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket várnak december 20-ig.

Mindenki Mindenkiért 

Ingyenes karanténjárat Pécsen

A Pécsi Karanténjárat szolgáltatása azoknak nyújt segítséget a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, tisztálkodási és tisztítószerek házhoz szállításában, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonukat, és nincs külső segítségük. 

Mindenki Mindenkiért 

Lisztet kapnak a rászorulók Szabadszálláson

Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának elnöke, a Szabadszállási Gazdakör elnöke, valamint a NAK-TAN Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft. ötszáz kilogramm finomlisztet ajánlott fel.

Mindenki Mindenkiért 

Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítenek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésben a múlt csütörtöktől működő szűrőbuszoknál és szűrőpontokon – közölte a szervezet kedden, hozzátéve, hogy újabb önkéntesek jelentkezését várják.

Mindenki Mindenkiért 

Süteménnyel és gyümölccsel lepték meg a debreceni mentőket

Édes és sós falatokkal teli csomagokkal és összesen több mint ötven kilogramm gyümölccsel érkezett a Debreceni Karitatív Testület a debreceni Külsővásártéren található Mentőállomásra, ahol naponta mintegy százan, összesen pedig kétszázan dolgoznak a térség ellátásán.