2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Televíziót kapott a székesfehérvári Covid-osztály

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke televíziót adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórház Covid-osztályán ápolt betegek részére január második hetében.

Mindenki Mindenkiért 

Jótékonysági licit Alsóörsön, Tankcsapdára hangolva

A népszerű debreceni zenekar által dedikált italt bocsátott licitre az alsóörsi önkormányzat Nagy Veronika és Csókás Péter felajánlásának köszönhetően. Az önkormányzat közösségi oldalán lehetett licitálni, a legnagyobb összeget Bense-Petz Veronika ajánlotta fel. A befolyt összegből az időseket támogatják majd. 

Mindenki Mindenkiért 

Debreceni sütemény- és gyümölcsadomány

A Debreceni Karitatív Testület hagyományteremtő szándékkal elindított akciója keretében újabb sütemény- és gyümölcsfelajánlásokat juttatott el január második hetében a Debreceni Egyetem Covid-ellátásban dolgozó munkatársai számára.

Mindenki Mindenkiért 

36 milliós adomány a kórházaknak a WTCR jótékonysági programjából

2020 végén lezárult a Túraautó Világkupa által elindított #RacetoCare jótékonysági program. A WTCR elérte a kitűzött célt: összesen 100 000 euró, azaz közel 36 millió forint adomány gyűlt össze, amelyből egészségügyi intézményeket támogattak.

Mindenki Mindenkiért 

Maszkokat és hőmérőket kapott Komárom

A koronavírus-járvány elleni védekezés segítése érdekében 10 ezer egészségügyi maszkot és 100 hőmérőt adományozott az Eurotrade Kft. Komáromnak. 

Mindenki Mindenkiért 

Így segíti a független színházi dolgozókat Gergye Krisztián

A hazai kortárs színház- és táncművészet ismert alkotója a Független Előadó-művészeti Szövetség által indított Segélyalap egyik nagyköveteként a saját, színházi témájú festményei után befolyó összeggel segíti a független színházi dolgozókat.

Mindenki Mindenkiért 

Így segítette a mentőket egy veszprémi étterem

Karácsony előtt az egyik helyi multinacionális vállalat azzal támogatta régi partnerét, a Gusto 13 bisztrót, hogy tőlük rendelte meg kollégái karácsonyi ajándékát, 2000 rúd bejglit. A jótékonyság jegyében most a Gusto 13 állt elő egy olyan kezdeményezéssel, amelyben a Veszprém Megyei Mentőszervezet alapítványát segítették.

Mindenki Mindenkiért 

Ózongenerátort kapott a zirci otthon

A Prefa Hungária Kft. képviseletében Nemere Judit ügyvezető és Virth Csaba helyi önkormányzati képviselő közös felajánlásként több százezer forint értékben adott át ózongenerátort, védőfelszerelést, maszkokat, overallokat a zirci Szent Bernát Idősek Otthona számára.

Mindenki Mindenkiért 

Könyvekkel kifejezett hála

A vírushelyzetben nyújtott, átlagosnál nagyobb teljesítményért sokan igyekeznek köszönetet mondani a maguk módján az egészségügyi dolgozóknak. Január elején a Vörösmarty Társaság is meglepte a kórház munkatársait Székesfehérváron.

Mindenki Mindenkiért 

Még nagyobb szükség van kórházi tévéadományokra a járvány miatt

A Ne Dobd Ki Alapítvány életre hívója, Ellenbacher Attila az elmúlt években több ezer televíziókészüléket adományozott egészségügyi intézményeknek. Munkája még fontosabb a koronavírus-járvány idején: ha ugyanis egy kórteremben van tévé, azzal csökkenteni lehet az orvos és a beteg közötti interakciók számát.

Mindenki Mindenkiért 

Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak

A Legyen mindenkinek szép az ünnep! kezdeményezés keretében harmadik alkalommal készített össze tartós élelmiszercsomagot a szerencsi és ondi rászorulók számára a Szeretlek Szerencs civil szervezet.

Mindenki Mindenkiért 

45 000 liter Hygit adományozott a MOL 2020-ban

A pandémia kezdete óta mintegy 4,2 millió liter fertőtlenítőszert gyártott a MOL. A vállalat emellett 45 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott, ebből 2300 litert az Ökumenikus Segélyszervezet kapott karácsonyi melegétel-segélyakciójának biztonságos lebonyolításához.

Mindenki Mindenkiért 

Több mint 700 millió forintot ajánl fel a Groupama

A biztosító értékeli, hogy az autósok a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában, ezért egy egyszeri összeget ajánl fel az egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelei számára, amelyet jótékony célra is felajánlhatnak.

Mindenki Mindenkiért 

Szeretet a csomagban

Közel hétszáz, nehéz sorsú családoknak és gyermekeknek szánt szeretetcsomag talált gazdára még karácsony előtt Békés megye több településén Bonnyai Sándornak és a Karácsonyi Angyaloknak köszönhetően, kicsit szebbé varázsolva az ünnepi időszakot a rászorulók számára. 

Mindenki Mindenkiért 

Rekordösszegű adománnyal segít a SWAK

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén novemberben és decemberben is gyűjtött karácsonyi pénzadományt kárpátaljai (beregdédai) rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére. Közel félmillió forint gyűlt össze.

Mindenki Mindenkiért 

2500 liter fertőtlenítőt adományozott az Országos Mentőszolgálatnak a MOL

A tavaszi hullám során a vállalat úgy döntött, hogy almásfüzitői üzemének egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítja, hogy fertőtlenítőszert állítson elő. Decemberben 12 ezer liter MOL Hygit adományoztak gyermekvédelmi és segélyszervezeteknek, valamint az Országos Mentőszolgálatnak. 

Mindenki Mindenkiért 

Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára

Szomorú, ha egy gyermeknek az ünnepi időszakot kórházban kell töltenie. Ez a nehéz helyzet azonban a 2020-as, járvánnyal terhelt évben még összetettebb problémát jelent a családoknak. A legkisebb betegeknek szerettek volna kedveskedni a Magyar Honvédség katonái egy igazán kedves akcióval. 

Mindenki Mindenkiért 

Segítség az egészségügyi dolgozóknak

Az Arctalan hősök elnevezésű kampánnyal azoknak az egészségügyi dolgozóknak nyújtanak mentális segítséget, akik már több hónapja a koronavírus-világjárvány frontvonalában küzdenek.

Mindenki Mindenkiért 

Így segítettek a rászorulókon az Opel szentgotthárdi munkatársai

Az előző évekhez hasonlóan idén is év végi adománygyűjtést szerveztek a szentgotthárdi Opel gyár munkatársai a rászoruló gyermekek és családok részére. Ez a kedves gesztus a koronavírus-járvány közepette még nagyobb segítség, mint a korábbi években...

Mindenki Mindenkiért 

Gyümölcsadomány a járvány frontvonalában dolgozóknak

A Hit Gyülekezete 2,5 millió forint értékben szállít gyümölcsadományokat Salgótarjánba, Ajkára, a budapesti Szent László Kórháznak, a mentőszolgálat munkatársainak, valamint a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórháznak, így fejezve ki szolidaritását a kórházi dolgozók iránt.