2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

B terv az álláskeresőknek

Sokan elveszítették állásukat a koronavírus-járvány következtében, nekik próbált már a kezdetektől segíteni a Friends Club Hungary Kft. és a Blue Colibri App közös felülete. A Kell egy B-terv oldalán egy év alatt több mint 4800-an találtak munkát – írja a trendfm.hu

Mindenki Mindenkiért 

Összefogtak a tatai állatotthonért

Tappancs Állat­otthon Alapítvány és Őrszolgálat felhívást tett közzé a közelmúltban, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az adományok az utóbbi hónapokban. Most viszont sokan összefogtak értük – írja a kemma.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak

30 millió forint értékben kapott a koronavírus elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszereléseket a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az adományokat a segélyszervezet magyarországi és határon túli szociális intézményeknek juttatja el – írja a kisalfold.hu

Mindenki Mindenkiért 

Ingyen táborozhatnak a mentősök gyerekei

Ingyen nyaralhatnak a Magyarországi Református Egyház támogatásával működő Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Azért esett a választásuk rájuk, mert az egészségügyi dolgozók sokszor a családdal töltött percekről is lemondtak annak érdekében, hogy életeket mentsenek  – írja az Index.

Mindenki Mindenkiért 

Szárazon úsznak az egészségügyi dolgozókért

Ferencvárosban idén a Swimathont rendhagyó módon, szárazon rendezik meg: hétköznapi emberek, úgynevezett „nagykövetek” úszás helyett futnak, sétálnak vagy bicikliznek az általuk képviselt jó ügyekért. Ezek egyike például mentális segítségnyújtás az egészségügyi dolgozóknak.

Mindenki Mindenkiért 

Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek

Több mint félezer támogató segíti a Kiskőrösi Mentő Alapítvány tevékenységét. Farkas Gyula, az alapítvány elnöke a baon.hu-nak elmondta, hogy tavaly az alapítvány tevékenységében első helyre került a mentődolgozók és a betegek biztonsága, és minden olyan eszköz, felszerelés gyors beszerzése, ami ezt elősegítette.

Mindenki Mindenkiért 

50 milliós adomány a P&G-től

2021-ben is folytatta a Covid–19 járvány okozta helyzet enyhítése érdekében tett adományozási programját a Procter&Gamble: eddig közel 50 millió forint értékben segítette a helyi szervezetek és közösségek munkáját Magyarországon – írja a csaladilap.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány az elmúlt években több millió forint értékben adott át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a helyi mentőállomásnak, nemrég egy közel 4 millió forint értékű, modern lélegeztetőgépet – írja a mosonvarmegye.net.

Mindenki Mindenkiért 

Adomány a Richtertől az árváknak

Összesen 12 millió forintot adományoznak a Richter vezető testületeinek tagjai és a vállalat a Regőczi István Alapítványnak, amelynek célja, hogy hosszú távon segítse azokat a gyerekeket, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették el egyik vagy mindkét szülőjüket – írja az infostart.hu 

Mindenki Mindenkiért 

Az egész ország megmozdult a Covid-árvák érdekében

Országos összefogás valósult meg a Covid-árvák érdekében, több nagy összegű felajánlás érkezett a több mint 500 érintett család megsegítésére – minderről és a Regőczi István Alapítvány működéséről Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszélt az origo.hu-nak. Kovács András interjújából kiderül az is, hogy az alapítvány egészen felnőttkoruk eléréséig szeretné támogatni az árvákat, a megtalálásukhoz pedig a magánszemélyek segítségét is kérik.

Fotók: Csudai Sándor/Origo.hu

origo.hu
Mindenki Mindenkiért 

Több ezer egyetemista segített a koronavírus elleni védekezésben

Ösztöndíjat, fizetést és vizsgakedvezményt is kaptak azok az egyetemisták, akik az elmúlt időszakban kivették a részüket a koronavírus-járvány elleni küzdelemből. PCR-teszteket végeztek, Covid-betegeket láttak el, adminisztráltak – segítettek, amiben csak tudtak. 

Mindenki Mindenkiért 

Ingyen léphetnek be az Aquaworldbe az egészségügyi szakdolgozók

Júniusban, együttműködve a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával, az egészségügyi szakdolgozók ingyen belépőjegyet igényelhetnek az Aquaworld élményfürdőbe – írja a medicalonline.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Ingyenjegyekkel mond köszönetet a Pécsi Nemzeti Színház

50-50 jegyet ajánlott fel a Pécsi Nemzeti Színház az Egyesített Egészségügyi Intézmények és az Integrált Nappali Szociális Intézmény munkatársai számára. Az egészségügyi és szociális dolgozókat A padlás című előadásukra látják vendégül, ezzel hálálva meg emberfeletti helytállásukat.

Mindenki Mindenkiért 

Új kültéri pihenőt kaptak a fehérvári mentők

A Székesfehérvári Mentőállomás ResQ Alapítványának részére átadott új kültéri pihenő megvalósításában a Hufbau Braun Építőanyag Centrum közreműködött, a munkálatokat pedig Porteleki Gábor ácsmester készítette el a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola ácstanulóinak bevonásával. 

Mindenki Mindenkiért 

Sporttal egy nemes ügyért

A rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozza a 2021 elején életre hívott Sportolj Bármit! program, amelyhez profi sportolók és sztárok is csatlakoztak. A program ráadásul valamennyi nevezésből 1000 forintot utal át az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak.

Mindenki Mindenkiért 

3500 nehéz helyzetben élő család nyaralhat egy felajánlásból

A Mészáros-csoport kétszázmillió forintos jótékonysági felajánlásának köszönhetően idén nyáron mintegy 3500 nehéz helyzetben élő család (egyszülősök és nagycsaládosok) nyaralhat félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben.

Mindenki Mindenkiért 

Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program

Idős emberek százezreinek szinte semmilyen szociális kapcsolatuk nincsen, a helyzeten pedig még tovább rontott a pandémia. Nekik szeretnének segíteni az Idősek Barátai Program önkéntesei, egy bevásárlással, egy közös sétával, beszélgetésekkel – egy kis odafigyeléssel. 

Mindenki Mindenkiért 

11,5 milliárd forinttal segítették az adakozók 2020-ban az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

A segélyszervezet a koronavírus-járvány legnehezebb időszakában sem engedte el a rászorulók kezét: Lehel László, a szervezet elnöke évértékelőben foglalta össze a 2020-as év tapasztalatait, és köszönte meg a támogatók töretlen segítségét. 

Mindenki Mindenkiért 

Fesztiváljegyek ajándékba

A Tisza-tavi Fesztivál csapata 170 darab tiszteletjegyet ajánlott fel a megyei egészségügyi dolgozóknak – írja a szoljon.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Vitaminok az egészségügyi dolgozóknak

25 kórház dolgozóihoz juttatott el 4500 doboz immunkomplex vitamint köszönetképpen a szegedi Goodwill Pharma – írja a vasarhely24.hu.