2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

A VakVarjú is főz a rászorulókért

A VakVarjú négy étterme 2021. október 14. és november 4. között vesz részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tizedik éve útjára indított Együnk Egymásért programjában, amely nem kisebb feladatot tűzött ki célul, mint hogy 250 000 adag ételt juttasson el a rászorulóknak. 

Mindenki Mindenkiért 

Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért

Első alkalommal rendezte meg a „Fuss és Segíts” elnevezésű jótékonysági futóversenyt a Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem. Nemcsak köszönetet mondtak általa a Békés Megyei Központi Kórház dolgozóinak, de a rendezvény bevételét is az intézmény alapítványának ajánlották fel.

Mindenki Mindenkiért 

Nemes célért rúgták a bőrt

Igazán jó ügy érdekében rendeztek labdarúgó-minitornát Debrecenben, az Oláh Gábor utcai stadionban: a helyi Médiaválogatott, a Magyar Színészválogatott, a Csokonai Színház, a Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, valamint a DVSC-szurkolók és a DVSC Öregfiúk mérték össze tudásukat.

Mindenki Mindenkiért 

Debrecenben is segít a rászorulóknak a Regőczi Alapítvány

Október 14-én Herczegh Anita, a Covid-árvákat segítő Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke személyesen egyeztetett a debreceni család- és gyermekjóléti szolgálatok képviselőivel, miután meglátogatta az érintett családokat.

Mindenki Mindenkiért 

Bringabérletet kaptak a mentők ajándékba

A Budapesti Közlekedési Központ köszönete jeléül 1600 darab éves MOL Bubi-bérletet ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat budapesti és a főváros környéki dolgozóinak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben való emberpróbáló helytállásukért.

Mindenki Mindenkiért 

Vizsláson maszkot osztanak minden háztartásnak

Az elmúlt másfél évben országszerte számos önkormányzat segítette lakóit a koronavírus-járvány elleni védekezésben, főleg maszkadományokkal, hiszen a maszk kulcsfontosságú szerepet játszik a vírus elleni védekezésben. 

Mindenki Mindenkiért 

Több mint 8000 gyerek iskolakezdését könnyítette meg az Auchan

Az iskolakezdés jelentős anyagi kiadást jelent a legtöbb család számára, különösen napjainkban, amikor sokan viselik még a koronavírus-járvány egzisztenciális következményeit. Az Auchan 8100 gyerek tanszercsomagját gyűjtötte össze – olyanokét, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá.

Mindenki Mindenkiért 

A koronavírus elleni küzdelem hőseiért futnak Békéscsabán

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem jótékonysági futóversenyt szervez Békéscsabán október 16-án, szombaton 10 órától, hogy megköszönjék a helyi kórház dolgozóinak a koronavírus elleni küzdelemben való helytállást, és támogassák a további védekezést.

Mindenki Mindenkiért 

Közel hatmilliós felajánlást kapott az egy százalékokból a Semmelweis Egyetem Alapítvány

662 felajánlótól érkezett egyszázalékos felajánlás idén a koronavírus frontvonalában harcoló Semmelweis Egyetem közhasznú tevékenységet folytató alapítványához, ami több mint 5,7 millió forint értékű támogatást jelent. 

Mindenki Mindenkiért 

Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt 2020. november 13. óta vesz részt a mintavételezésben, az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen. Legújabb felhívásukban mintavételi és diszpécserszolgálatos önkéntesek jelentkezését várják.

Mindenki Mindenkiért 

Öt lélegeztetőgéppel segíti a kormány a Hargita megyei járványhelyzetet

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre való tekintettel a magyar kormány arról döntött, hogy a segítségnyújtás jegyében orvostechnikai eszközöket és gyógyszereket adományoz Hargita megyének.

Mindenki Mindenkiért 

Adomány a rászorulóknak a hideg ellen

A hideg évszak közeledtével tán még jobban oda kell figyelnünk a nehéz helyzetben élő emberekre és családokra, mint az év más időszakaiban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy adománynak köszönhetően több száz kabátot oszthat szét a következő hetekben a rászorulók között. 

Mindenki Mindenkiért 

Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeptember utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán. Vendégeik között egyre többen vannak, akik a járvány miatt kerültek a korábbinál is nehezebb anyagi helyzetbe – írja a mixonline.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Izgalmas jótékonysági online fejlesztéssel állt elő két fiatal egyetemista

Több mint féléves fejlesztése után, szeptember elején elindult a Colibri Charity, egy olyan böngészőkiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy online vásárlásainkkal támogathassunk számunkra fontos szervezeteket. A nem mindennapi ötletet a pandémia hívta életre.

Mindenki Mindenkiért 

Regőczi Alapítvány: ahol a legnagyobb a szükség, oda megy a legnagyobb segítség

A Regőczi István Alapítvány életre hívása óta összesen 100 millió forintnyi támogatást osztottak ki a koronavírus-járvány következtében veszteséget szenvedő családok között. De jól tudják, hogy mindez csupán egy hosszú út legeleje...

Mindenki Mindenkiért 

A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók

A bankszövetség és a hazai bankszektor egy éve indította el JÓTETT Bank néven közös programját, amelynek keretében a szervezet tagjai olyan kiemelkedően fontos, társadalmilag hasznos tevékenységek ösztönzésében működnek együtt, mint például a véradás.

Mindenki Mindenkiért 

Téli ruhát gyűjtenek Szegeden

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerkébe várják az adományokat, ott gyűjtik a meleg holmikat, téli ruhákat, cipőket és takarókat, hogy minél több rászorulónak segítséget nyújthassanak majd a küszöbön álló hideg évszakban. 

Mindenki Mindenkiért 

A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak

A MedSpot Alapítvány Együtt az életvidám gyermekekért néven programot indított, amelyben a gyerekek és a tinédzserek mentális egészségéért kampányolnak, mivel a járvány őket is komolyan érintette. Az Új Nap – Új Remények névre keresztelt adománygyűjtés célja, hogy ingyenes pszichológiai, pszichiátriai kezelésekkel segíthessék az érintett fiatalokat – írja az nlc.hu

Mindenki Mindenkiért 

Egységcsomagokkal segített a Katolikus Karitász

A korábbi évek hagyományainak megfelelően szeptember 21-én ismét támogató csomagokat osztottak szét a Jézus Szíve templomban nehéz sorsú családoknak a Katolikus Karitász orosházi szervezetének tagjai.

Mindenki Mindenkiért 

Minden gyermeknek segít a Regőczi Alapítvány, az újszülöttektől az egyetemistákig

A Regőczi István Alapítvány életre hívásakor 4-500 körül mozgott azoknak a gyermekeknek a száma, akik a koronavírus-járvány következtében egy vagy mindkét szülőjüket elveszítették. Napjainkra közel ezer olyan gyermek van Magyarországon, aki a járvány miatt lett árva vagy félárva.