2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Béres-cseppet ajándékoztak egy budapesti kórház Covid-osztályos dolgozóinak

A Béres Alapítvány termékadománya a Budai Irgalmasrendi Kórház minden dolgozójának egy hónapra biztosít immunerősítő készítményt, így támogatva a frontvonalban küzdők mindennapjait a koronavírus-járvány eddigi legnehezebb időszakában. 

Mindenki Mindenkiért 

Több mint kétmillió forint értékben adományoz fertőtlenítőt az E.ON

Pandémiás védekezési készletéből több mint 2200 liter fertőtlenítő folyadékot ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára az E.ON Hungária Csoport, amellyel a szervezet szociális krízisközpontjaiként üzemelő Jelenlét házainak biztonságos működését támogatja majd. 

Mindenki Mindenkiért 

Covid-támogatást igényelhetnek győri egyetemisták

Csaknem százmillió forintos támogatásra írt ki pályázatot a győri Széchenyi István Egyetem, hogy így segíthessen azoknak a hallgatóknak, akiknek a családjában jelentős anyagi problémát okozott a koronavírus-járvány. Egy tanuló akár 150 ezer forintos támogatást is kaphat.  

Mindenki Mindenkiért 

Élelmiszercsomaggal tette szebbé a húsvéti ünnepet a győri karitász

Kacsacomb, sajt és alma is jutott azokba a változatos tartósélelmiszer-csomagokba, amelyek a Győri Egyházmegyei Karitász jóvoltából találtak gazdára 2021 márciusában. Mintegy száz rászoruló család számára tették szebbé a húsvéti ünnepeket.  

Mindenki Mindenkiért 

Bevásárlással segíti a karantént az orgoványi Örömhír Alapítvány

Az alapítvány munkatársai hónapok óta gondoskodnak arról, hogy ne nélkülözzék a gyógyszereket és a legszükségesebb élelmiszereket azok, akik karanténba kerültek, és nem kapnak máshonnan segítséget. Nem csupán ételt visznek házhoz – szeretnének hitet és bátorítást önteni az emberek lelkébe.

Mindenki Mindenkiért 

Vérnyomás- és véroxigénszint-mérőket kapott a Cholnoky Ferenc Kórház

Gazsi Attila vállalkozó, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének elnöke adományozott 30-30 vérnyomás- és véroxigénszint-mérőt a kórház számára, hogy a maga eszközeivel segítse, és egyúttal meg is köszönje az ott dolgozók emberfeletti munkáját. 

Mindenki Mindenkiért 

Tartós élelmiszert osztanak Nagykanizsán

70 rászoruló család kap tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a megyei roma civil szervezetek együttműködésének köszönhetően. Az adományt a Baptista Szeretetszolgálat biztosította a nehéz helyzetben élőknek – írja a kanizsaujsag.hu.

Mindenki Mindenkiért 

500 rászoruló család kapott segítséget Komáromban

A város önkormányzata a járványidőszakban még nagyobb figyelmet fordít a rászoruló családok megsegítésére, húsvét előtt ismét tartós élelmiszert osztottak a nehéz helyzetbe jutott lakosok számára a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény munkatársainak segítségével. 

Mindenki Mindenkiért 

Óvodák kaptak fertőtlenítőadományt Somogy és Baranya megyében

A kaposvári HGA Biomed Gyógyszergyártó Kft. összesen százhúsz Somogy és Baranya megyei intézményt támogatott fertőtlenítőszerekkel, így az óvodáknak és gyerekházaknak legalább fél évig nem kell azokat megvásárolniuk. 

Mindenki Mindenkiért 

Segítséget kér a pandémia miatt bajba jutott Bem mozi

Facebook-oldalán kér segítséget életben maradásához a koronavírus-járvány miatt beálló korlátozások következtében hónapok óta zárva lévő budapesti mozi. Akinek van rá lehetősége, több támogatási opció közül is választhat. 

Mindenki Mindenkiért 

380 milliós adomány az Országos Mentőszolgálatnak

A Groupama Biztosító – ügyfeleivel összefogva – különösen nagy adománnyal ajándékozta meg az Országos Mentőszolgálatot, hogy ezáltal is kifejezze háláját és nagyrabecsülését a mentők által a koronavírus-járvány alatt tanúsított emberfeletti munkáért és helytállásért.

Mindenki Mindenkiért 

Védőfelszerelés a karcagi kórháznak

A Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör közbenjárásával mintegy másfél millió forintnyi egészségügyi felszerelést kapott a karcagi kórház, ezzel is segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést – írja az infokarcag.hu

Mindenki Mindenkiért 

5,5 tonna élelmiszer a rászorulóknak

A megváltozott életkörülmények közt élő vasi családoknak gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, aminek eredményeként 5,5 tonna tartós élelmiszert adományoztak a szombathelyi METRO Áruház vásárlói – írja a vaskarika.hu.

Mindenki Mindenkiért 

Almafákat ültettek önkéntesek

Ötven facsemetét ültettek el a helyiek a település szívében, létrehozva ezzel a vizslási almakertet. A fiatal fák várhatóan néhány év múlva terméssel fogják meghálálni a helyiek összefogását – írja a nool.hu.

Mindenki Mindenkiért 

20 000 darab friss magyar tojás került rászoruló családokhoz

A Magyar Tojásszövetség felajánlásából 20 000 darab friss magyar tojás került rászoruló emberek és családok ünnepi asztalára a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Az adomány mintegy 2000 családnak jelent húsvéti reggelit vagy vacsorát.

Mindenki Mindenkiért 

Összefogásban születtek újjá a tűzben megsérült kórtermek

Március 11-én hajnalban tűz ütött ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház úgynevezett hotelépületében. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, a betegeket is időben biztonságba helyezték – a megsérült kórtermeket pedig önkéntesek újították fel, hogy ezzel segítsék a kórház működését. 

Mindenki Mindenkiért 

Légzőizomtorna-gyakorlattal segít a Semmelweis Egyetem

Mivel a koronavírus a gyenge légzőizomzattal bírókat erősebben sújtja, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Fizioterápia Tanszékének munkatársai – dr. Losonczy György egyetemi tanár szakmai vezetésével – hiánypótló oktatóvideót készítettek arról, hogyan erősíthetjük légzőizmainkat.

Mindenki Mindenkiért 

Már egy éve nyújt segítséget a rászorulóknak a Digitális Jóléti Program

A program önkéntesei tavaly március óta segítik online és telefonon az időseket és a családokat a digitális ügyintézésben, illetve a koronavírus-járvány miatt felmerülő kihívások és nehézségek kezelésében. 

Mindenki Mindenkiért 

A koronavírusos betegek ellátását segíti a Videoton

Ultrahangkészüléket, lélegeztetőgépekhez való maszkokat és további, az ápolók munkáját segítő eszközöket adományozott a Videoton Holding Zrt. a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, összesen közel 20 000 000 Ft értékben.

Mindenki Mindenkiért 

Nagylelkű adományt kapott az Öreghegyi Plébánia

Közel 13 000 darab kézfertőtlenítőt és 2000 db szájmaszkot ajándékozott a PatikaPlus cégcsoport a Székesfehérvár-Öreghegyi Plébániának, hogy a maguk eszközeivel segítsék az emberek mindennapjait a koronavírus-járvány harmadik hullámában.