2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Mindenki Mindenkiért 

Sok-sok csomagnyi segítség Nagykanizsán

Tartós élelmiszert és ruhaneműt osztott a nagykanizsai rászorultaknak a Baptista Szeretetszolgálat és partnerszervezete a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal való együttműködésnek köszönhetően.

Mindenki Mindenkiért 

Járványhelyzetben online kampányol vérért a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt idén ősszel induló kampánya a fiatalokat szeretné elérni, az üzenetek főként a 18-30 év közötti korosztályhoz szólnak, különösen azokhoz, akik még soha nem éltek ezzel a fontos önkéntes lehetőséggel.

Mindenki Mindenkiért 

Védőeszközöket kaptak a szolnoki óvodák

A Szolnoki Szakképzési Centrum nagylelkű adományt biztosított a Szolnok Városi Óvodák nevelőközössége számára az elmúlt napokban. A különleges védőeszközök 200 mikronos plexi anyagból készültek nyolc, 3D-s nyomtató segítségével. Egy gép nyolc óra alatt hat pajzsot tud elkészíteni.

Mindenki Mindenkiért 

Nemzetközi adományplatformot indított a Continental

A Continental alkalmazottai világszerte összefognak a koronavírus-járvány terjedésének és következményeinek megfékezése érdekében, és számos kezdeményezésen keresztül nyújtanak segítséget. A veszélyhelyzeti segítségnyújtás támogatása érdekében létrehozták a For One Another, vagyis Egymásért Alapot.

Mindenki Mindenkiért 

Higiéniai adományt kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Higiéniai adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot a Vajda Papír; a cég kétkamionnyi, több mint 10 tonna papírterméket nyújtott át a karitatív szervezet és a Betegápoló Irgalmasrend intézményei számára csütörtökön, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot.

Mindenki Mindenkiért 

Vízautomatákat adományoztak a halasi járványkórháznak

Két darab vízadagoló automatát és hozzá vízballonokat kapott adományként a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház. A kórház a második hullám alatt is hálás minden adományért, a vízadagolókat a járványkórházban dolgozók használják majd.

Mindenki Mindenkiért 

Hőmérőket kapott a Dunaújvárosi Óvoda

Egy dunaújvárosi vállalkozó felajánlásából négy érintésmentes hőmérőt kapott a Dunaújvárosi Óvoda. A hőmérőket a legnagyobb létszámú tagóvodáknál vetik be.

Mindenki Mindenkiért 

Négyezer iskolás kapott tanszert

Ezerhétszáz család mintegy négyezer gyermeke kapott tanszert a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Auchan áruházlánc idei közös akciójában. A felajánlásokat főleg olyan családok kapták, amelyek vírushelyzetben nehéz helyzetbe kerültek, a szülők elveszítették a munkájukat, vagy az iskolakezdésnél ütköztek nehézségekbe. 

Mindenki Mindenkiért 

A home office-ban partnerré vált főnök és beosztott

Kedvező irányba mozdította a munkaadók és a munkavállalók kapcsolatát a magyar cégeknél a koronavírus a Profession.hu szerint. A járvány megjelenését követő rendkívüli időszak legfontosabb tapasztalata, hogy a magyar cégek és a munkavállalók kölcsönös lojalitásukról tettek tanúbizonyságot.

Mindenki Mindenkiért 

Újraindul az információs vonal Debrecenben

A koronavírus-járvány miatt, a lakosság és a segítségre szorulók támogatása érdekében szerdától újraindítja telefonos információs vonalát a debreceni polgármesteri hivatal.

Mindenki Mindenkiért 

Kampányt indított az RTL a maszkviselés népszerűsítéséért

Az RTL Magyarország megpróbálja arra ösztönözni az embereket, hogy hordjanak maszkot, ugyanis a tudatos maszkviselés segít a COVID–19-világjárvány terjedését lassítani, ami mindenkinek az érdeke. A Maszkot fel! szlogenű országos médiakampánnyal felelős magatartásra próbálják ösztönözni az embereket.

Mindenki Mindenkiért 

Maszkot fel!

A CIB Bank kezdeményezésére indult vállalati összefogás az arcmaszk hordásának népszerűsítéséért. Csatlakozott az Aegon, a Decathlon, a Gaál Autóház, a McDonald’s Étterem Kecskemét (Peki Restaurant Kft.), a PwC Magyarország, az Uniomedia és a Vodafone Magyarország.

Mindenki Mindenkiért 

Civil összefogás: ismert emberek is vért adtak

A véradás egyszerű módja annak, hogy életeket mentsünk. Erre ismert emberek is felhívták Veszprémben a figyelmet. Ugyanis az önkéntesekre a koronavírus járvány miatt is szükség van, de most kevesebben merik nyújtani a karjukat.

Mindenki Mindenkiért 

Herczegh Anita: Fontos, hogy visszataláljunk az összefogáshoz

Fontos, hogy a koronavírus-járvány második hullámában is visszataláljunk az összefogáshoz, a szolidaritás kifejezésének különböző formáihoz – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége csütörtökön Budapesten.

Mindenki Mindenkiért 

3000 rászoruló megyei családon segít az oroszlányi cég

Az oroszlányi SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. 15 millió forintos pénzadománnyal segít a járványhelyzet idején nehéz helyzetbe került családokon. A világ egyik legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára 3000 nélkülöző családot támogat ebből az összegből.

Mindenki Mindenkiért 

Élelmiszert gyűjt a Miskolci Egyetem és a Magyar Vöröskereszt

Az Élelmezési Világnap alkalmából október 15-én és 16-án, valamint 19-én és 20-án tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a Miskolci Egyetemen a Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem UFWH-csoportja.

Mindenki Mindenkiért 

Segítség a fehérvári kórháznak

A Howmet Aerospace Alapítvány 60 ezer dolláros pénzadományt adott át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára, amelyet többek között betegmozgató eszközök beszerzésére és a dolgozók képzésére fordítanak majd.

Mindenki Mindenkiért 

Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben

Két veszprémi cég, a Masterplast Nyrt. és a Videoton Holding Zrt. összesen 3000 darab maszkot adományozott a városnak, amelyeket a helyi oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben osztanak szét.

Mindenki Mindenkiért 

Messziről érkezett adomány a túri állatotthonnak

A koronavírus-járvány hatásait az állatmenhelyek is megérzik... A Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesület telephelyére Németországból érkezett a közelmúltban olyan adomány, amely kicsit megkönnyíti a mindennapokat. 

Mindenki Mindenkiért 

Kárpátaljaiaknak gyűjt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

A kárpátaljaiaknak idén még nagyobb szüksége van a támogatásra – mondta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. Míg a korábbi években főleg a háborús események indokolták az adománygyűjtést, idén főként a koronavírus-járvány és a határzár nehezíti a kárpátaljaiak életét.