2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai vállalatok jelentős felajánlásokat tettek a Digitális Összefogás keretében

Digitális Összefogás Kezdeményezés névvel indult el az a különböző ingyenes technológiai támogatásokat nyújtó program, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium hívott életre, hogy egybegyűjtse a technológiai szektor szereplői által felajánlott digitális megoldásokat, eszközöket és szolgáltatásokat.

A kezdeményezés létrejöttéről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter online sajtótájékoztatóban számolt be:

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében tett észszerű lépések nyilvánvalóvá tették, hogy a digitalizáció nélkül a 21. század nem elképzelhető, minden eddiginél több ember számára váltak alapvető szükségletté a digitális megoldások.

A Digitális Összefogás honlapjára azért is érdemes ellátogatni, mert több olyan szolgáltatás is ingyenesen elérhető most, amik segítségével nemcsak könnyebbé válhat az otthon tanulás és munka, de akár önképzésre vagy a vállalkozásunk fejlesztésére is használhatók ebben a kihívásokkal teli időszakban. 

  • A T-Mobile, a Vodafone, a Telenor és a DIGI mobilinternetet és extra adatkeretet ajánlott fel. A T-Mobile 10 GB, a Vodafone 15 GB, a Telenor pedig 100 GB havi díjon felüli adatforgalmat biztosít ügyfelei számára, különböző konstrukciókban.
  • A távoli digitális munkavégzéshez eddig a CISCO Systems, a T-Systems, az Oracle és az Alphanet biztosít ingyenes szolgáltatásokat. 
  • Különösen fontos feladatot látnak el azok a cégek, amelyek a távoli, digitális oktatásban nyújtanak segítséget. Ebben a kategóriában érkezett eddig a legtöbb felajánlás. Többek között a CISCO, a Microsoft, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Telenor, a Vodafone és a Vodafone Alapítvány és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság is felkínálta szolgáltatásait. 

A Digitális Összefogás weboldalon a szolgáltatásokon kívül különböző, tananyagokat kínáló weboldalak és Facebook-csoportok is szerepelnek, ahol a tanárok és diákok egyaránt segítséget kaphatnak. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam