2020. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A karanténba is utat talál a kultúra

Több világhírű intézmény virtuális előadásokkal, videókkal, koncertekkel próbálja könnyebbé tenni a világjárvány miatti megpróbáltatásokat.

A New York-i Metropolitan Opera és a londoni Wigmore Hall is a világhálóra költöztette műsorát, hogy egy kis műélvezettel támogassa a világszerte otthonukba szorult emberek lelki feltöltődését – derül ki az mfor.hu gyűjtéséből.

A Budapesti Fesztiválzenekar minden este 19.45-kor kezdődő Karanténestjein online koncertet ad próbaterméből, amelyet honlapjukon és közösségi oldalukon is elérhetünk.

A Müpa március 14-én nyitotta meg Médiatárát, ahol több száz koncert, irodalmi est és előadás érhető el. A Magyar Filmadatbázis 100 olyan alkotást gyűjtött össze, melyet ingyenesen megnézhetünk a négy fal között.

Fotó: pexels.com

Március 16-án 19 órakor került sor az Első Magyar Karantén Színház premierjére a Trip Hajón. A TRIP Hajó csapata minden előadást rögzít, és lehetőséget biztosít arra, hogy a nézők otthonukban, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül lehessenek részesei ennek az egyedülálló kulturális programsorozatnak. 

Neked ajánljuk
Vérpezsdítő vanuatui víztánc – elemi erővel Mentőövet dob a MAKSZ az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek számára A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Így néz ki alulnézetből a Sinabung vulkán hétvégi kitörése (videóval) Már napelemekkel is lehet málnát termeszteni
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam