2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Finom falatok az elcsigázott orvosoknak

A jelenlegi helyzet legnagyobb hősei a kórházi dolgozók, ezt mindenki tudja, az emberek pedig elmondhatatlanul hálásak nekik kitartó munkájukért és az áldozatokért, amiket meghoztak a nehéz időszakban. 

Ez motiválta az „Etesd a dokit!” nevű jótékonysági Facebook-csoport elindítóit is. Keve Márton séf és Jókuti András gasztroblogger kezdeményezésének célja, hogy az orvosoknak, ápolóknak és idősgondozóknak juttassanak el ételt teljesen ingyen – számolt be róla a Femina.

A csoportban bármely vendéglátóhely felajánlhatja, hogyan járulna hozzá a projekthez, és olyan kórházak is jelentkezhetnek, amelyeknek szükségük lenne ételre.

Fotó: Etesdadokit/facebook.com

A csoport tagjai, vezetői szervezik meg, hogy ki, hogyan és mikor juttatja el a kiválasztott kórházba az adományokat.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület és a Bűvös Szakács kezdeményezésére jótékonysági főzés indult az egészségügyben dolgozóknak.

Séfek a kórházakért: az Origo fotóriportere az Uzsoki kórház dolgozóinak készülő ebéd munkálatait örökítette meg. Magyarosi Gábornak, az Alabárdos étterem séfjének vezetésével 100 adag étel készült, hogy erőt adjon az embert próbáló munkához Fotó: Polyák Attila/Origo

Több étterem önállóan is segíti az egészségügyben dolgozókat. A Tommy di Napoli napi 200 pizzát szállít ki a budapesti kórházakba, az Ape Regina ebédet és pizzákat, a Fény Utcai Piac lángossütői pedig tizenöt napon keresztül napi ötven lángost visznek a Szent László Kórház munkatársainak.

Neked ajánljuk
Adomány érkezett a szegedi Covid-osztály dolgozóinak Közös kampány az átoltottság növeléséért A kibocsátás visszatért a koronavírus előtti szintre Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam