2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkokat és kézfertőtlenítőt gyártanak magyar cégek

Az elmúlt hetekben több hazai cég döntött úgy, hogy a maga módján segít a kialakult helyzetben. Szeretnék, ha mindenkinek jutna az olyan hiánytermékekből, mint a maszk és a kézfertőtlenítő, így egyesek teljesen átalakították a gyártósorukat is.

Jön az utánpótlás

A Panyolai Pálinkák olyan alternatív megoldással rukkolt elő a krízis okozta időkre, amely ráadásul multifunkcionális is. Piacra dobták a kézfertőtlenítőjüket és egyben vegyes gyümölcspárlatukat, amelynek az alkoholtartalma 70 százalék. Mivel a jelen helyzetben, a hétköznapokban használt kézi fertőtlenítőszerek hiánycikknek minősülnek, a cégeknek nincs elegendő, megfelelő töménységű fertőtlenítő hatású alkohol a birtokában. A Panyolai Szilvórium Zrt. a saját eszközeivel szeretné segíteni a  közvetlen és közvetett környezetét, a magyar lakosságot, vállalatokat, és nem utolsósorban saját munkavállalói és családjuk egészségügyi biztonságát. Az üvegen ráadásul két minden áldott nap hangoztatott fontos üzenet is megjelenik: Maradj otthon! Moss kezet!

Maszk-mentőegység

A számos hazai és nemzetközi sikert elért Nanushka divatcég is beszállt a jótékonysági akcióba, igyekeznek ők is példát statuálni, ezért maszkok gyártásába kezdtek. Hetente 2000 darab nem orvosi besorolású maszkot készítenek el eddigi kollekcióik legkiválóbb minőségű anyagaiból, ezenfelül pedig 3000 darab sebészi maszkot is varrnak. A munkálatok március 24-én kezdődtek, így várhatóan az első adag maszkok április elején készülnek el.

Még több kézfertőtlenítő

Kéz- és felületfertőtlenítő-gyárrá állította át egyik üzemét a MOL, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet. A vállalat mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Az egység a nap 24 órájában, három műszakban megállás nélkül dolgozik és állítja elő a napi mintegy 50 000 literes mennyiséget. Az első legyártott mennyiségeket a MOL Lub már le is szállította a Magyarország kormánya mellett működő Operatív Törzs által meghatározott és a koronavírus kezelésében kiemelt fontossággal bíró állami intézményeknek (pl. kórházaknak, hulladékkezelőnek, közüzemeknek) és önkormányzatoknak. Azt ígérik, hogy a gyártás és a szállítás folyamatos lesz.

Neked ajánljuk
Textilmaszkot kaptak a hátrányos helyzetű családok Praktikus adományt kapott a veszprémi kórház 2500 liter fertőtlenítőt adományozott az Országos Mentőszolgálatnak a MOL A magyarok többsége támogatja a klímabarát kilábalást Áradások és földcsuszamlások sújtják Indonéziát
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam