2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi lesz az állatokkal, ha karanténba, kórházba kerül a gazdi?

Megható kezdeményezések sora mutatja, milyen csodálatos összefogásokra képes az ország az ilyen nehéz helyzetekben. A Femina cikkéből a címben szereplő kérdésre is választ kaphatunk.

Felelős gazdikban bizonyára felmerült már a kérdés, hogy mi lesz kedvenceikkel, ha nekik karanténba kell vonulniuk, netán kórházba kerülnek.

Ebben a helyzetben kiemelten fontos előre gondolkodni, felkészülni a legrosszabb eshetőségekre is. Éppen ezért

a gazdiknak nemcsak több hétre elegendő állateledelt érdemes vásárolni, hanem azt is meg kell fontolniuk, hogy ki vigyáz a kedvencre, vagy ki eteti őket, ha maguk nem tudnak gondoskodni róluk.

Noé Állatotthon Facebook-oldalán adott hasznos tanácsokat erre az esetre.

A Noé Állatotthon közösségi oldaláról nyomdai minőségben letölthető plakát tartalmazza a gazdikat segítő legfontosabb tudnivalókat  Fotó: facebook.com/noeallatotthon

Arra kérik az embereket, függesszék ki az ajtajukra, hogy milyen és mennyi kisállat tartózkodik a lakásban, és hogy esetleg van-e nyilvánossá tehető, értesíthető telefonszám. Társasház, lakóközösség esetében ezeket az információkat érdemes leadni a közös képviselőnek, gondnoknak, illetve az önkormányzat szociális osztályán.

Az Állatmentő Liga is létrehozott egy Segítség a gazdiknak karantén idején nevű oldalt, amelynek célja, hogy összekapcsolja a bajba jutott gazdákat a segíteni vágyókkal, és megszervezzék az állatok ellátását, sétáltatását, megőrzését, amikor szükség van rá.

Neked ajánljuk
Önkéntes könnyíti a karantént Kisterenyén Még nagyobb szükség van kórházi tévéadományokra a járvány miatt 20 millió forintot kapott a Nestlétől a miskolci kórház A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam