2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önkéntesek online tanítják a kórházi dolgozók otthon maradó gyerekeit

A KórházSuli Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház közös akciója a kórházi dolgozók online tanuló gyermekeinek szeretne segítséget nyújtani. Már az első másfél hétben 270 önkéntes egyetemista csatlakozott a kezdeményezéshez, akik 120 gyermek tanulását segítik napi rendszerességgel.

A program szervezőinek célja egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására. Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalhatják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat.

A KórházSuli Alapítvány az otthoni tanulásra kényszerülő beteg gyermekek távoktatásában már hatéves gyakorlattal rendelkezik. Ennek tapasztalatait és tananyagjait – magyar, matematika, történelem, természettudományi tárgyak, idegen nyelvek – is felajánlják a kialakult extrém helyzetben való cselekvésre. Természetesen a beteg gyerekek támogatása folyamatos marad.

A felhívásra már 110 egészségügyi intézményből jelentkeztek orvosok, ápolók és nővérek.

Az egészségügyi dolgozók gyermekei számára indított online oktatási programra ide kattintva lehet jelentkezni. A kezdeményezésről izgalmas és naprakész információk találhatók a KórházSuli Facebook-oldalán.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Karanténkórus járványhelyzet idején Élelmiszer-támogatás a hátrányos helyzetűeknek Nógrádban A természet pusztításával együtt növekszik a járványok kockázata a Földön A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Lencse és játék: adományok debreceni családoknak
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam