2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önkéntesek online tanítják a kórházi dolgozók otthon maradó gyerekeit

A KórházSuli Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház közös akciója a kórházi dolgozók online tanuló gyermekeinek szeretne segítséget nyújtani. Már az első másfél hétben 270 önkéntes egyetemista csatlakozott a kezdeményezéshez, akik 120 gyermek tanulását segítik napi rendszerességgel.

A program szervezőinek célja egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására. Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalhatják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat.

A KórházSuli Alapítvány az otthoni tanulásra kényszerülő beteg gyermekek távoktatásában már hatéves gyakorlattal rendelkezik. Ennek tapasztalatait és tananyagjait – magyar, matematika, történelem, természettudományi tárgyak, idegen nyelvek – is felajánlják a kialakult extrém helyzetben való cselekvésre. Természetesen a beteg gyerekek támogatása folyamatos marad.

A felhívásra már 110 egészségügyi intézményből jelentkeztek orvosok, ápolók és nővérek.

Az egészségügyi dolgozók gyermekei számára indított online oktatási programra ide kattintva lehet jelentkezni. A kezdeményezésről izgalmas és naprakész információk találhatók a KórházSuli Facebook-oldalán.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Nemzetközi adományplatformot indított a Continental Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának A NASA-t is meglepte, mekkora hatással volt a koronavírus a légkör állapotára Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam