2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tartsd otthon a nagyit!

A koronavírus-járvány az időseket veszélyezteti leginkább. A Tartsd otthon a nagyit elnevezésű kezdeményezés azzal a céllal indult, hogy mindenkit arra ösztönözzön, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy megvédjük a 65 év feletti korosztályt. 

A Tartsd otthon a nagyit mindenkit arra buzdít, hogy amellett, hogy magyarázza el idős hozzátartozóinak, ismerőseinek, hogy miért különösen fontos, hogy otthon maradjanak, tegyenek is meg mindent szüleikért, nagyszüleikért vagy éppen idős szomszédaikért. 

Fotó: facebook.com/tartsdotthonanagyit

Informatív Facebook-oldalukon így foglalják össze azt az öt legfontosabb dolgot, amit megtehetünk az idősekért:

Tartsunk fizikai távolságot!

Most nem számít a születésnap, névnap, húsvét, és az sem, ha hiányzik a nagyinak az unoka. Most ne látogassuk az idős szülőket, nagyszülőket, ismerős néni-bácsikat, mert akaratunkon és tudtunkon kívül egy rájuk nézve gyilkos vírust adhatunk át nekik.

Vásároljunk be nekik!

Lássuk el őket az alapvető fogyasztási cikkekkel. Ne menjünk be a lakásba, házba, tegyük le az ajtó előtt a bevásárolt dolgokat. Ha kifizetik a vásárlást, akkor kérjük meg, hogy ők is tegyék ki a pénzt utána az ajtó elé, amit utólag elvehetünk onnan, ha már bezárták az ajtót.

Irány a gyógyszertár!

Kérdezzük meg, milyen gyógyszereket szednek, van-e belőlük elegendő, kérjük el a recepteket, és váltsuk ki.

Beszélgessünk velük!

Gyakran. Telefonon vagy akár élő szóban a kerítésen keresztül, erkélyen át, bárhogy, ahogy az biztonságos.

Adjuk meg a telefonszámunkat!

Jelezzük számukra, hogy ha bármilyen kérdésük van, vagy segítségre van szükségük, akkor hívjanak.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Összefogás Kisvárdán a helyi egészségügyi dolgozókért Kulturális dolgozók végeznek önkéntes munkát a ceglédi kórházban Covid-támogatást igényelhetnek győri egyetemisták Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: facebook.com
Vissza
Hírfolyam