2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Taxisok a védekezésért

Egyre többen igyekeznek a maguk módján kivenni a részüket a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet elviselhetőbbé tételében. Taxisok egy csoportja a jelenleg fokozottan terhelt egészségügyi dolgozókra fókuszálva ajánlotta fel segítségét – ingyen szállítják azokat az orvosokat, nővéreket, ápolókat és gondozókat, akiknek problémás közlekedni az otthonuk és a munkahelyük között. 

Több taxis is felkínálta a magyar egészségügyben dolgozóknak, hogy ingyen szállítja őket.

Az összefogás leginkább azért jött létre, mert a koronavírus-járvány miatt több egészségügyi dolgozóra van szükség, mint valaha.

Fotó: Facebook.com/Taxisok a védekezésért

A Facebookon külön csoport is alakult Taxisok a védekezésért néven, hogy összehozzák a segítő szándékú taxisokat és azokat az egészségügyi dolgozókat, akiknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy eljussanak a kórházba vagy onnan haza.

A 3 hete létrehozott csoport nyilvános, a tagok listáját és a bejegyzéseiket bárki láthatja, és bárki, akinek segítségre van szüksége, csatlakozhat. A Taxisok a védekezésért már közel 2000 taggal működik, akik az ország minden tájáról  – a fővároson kívül többek között Kapuvárról, Miskolcról, Tatabányáról, Vecsésről, Szurdokpüspökiből, Debrecenből – csatlakoztak, ami mutatja, milyen jelentős összefogásról van szó.

A véges kapacitások miatt minden fuvarigénylésnek indokoltnak és alaposnak kell lennie, hogy valóban azok jussanak ehhez a lehetőséghez, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Ilyen alapos indok például, ha valaki későn végez a munkával, emiatt nem éri el az utolsó tömegközlekedési eszközt, amivel hazajuthat, vagy ha a bő tízórás műszak után több mint 45 perc lenne hazajutni többszöri átszállással. Szintén indokolt a szolgáltatás igénybevétele a fokozottan veszélyeztetett betegekkel dolgozóknak, akik több mint kétszeri átszállással tudnak eljutni munkahelyükre, illetve a sok csomaggal vidékről felköltöző kórházi dolgozóknak. Egyéb erős indokok is érvényesek, de arra kérik a fuvart igénylőket, hogy mérlegeljenek, és csak azután posztolják ki a kérésüket.

A posztokban az alábbi információkat kérik feltüntetni a fuvarigényléshez:

  • honnan hová;
  • hány órakor utaznának;
  • melyik kórházban, milyen munkakörben dolgoznak;
  • mi indokolja a fuvarigénylést.

A taxisok március 26-án este a Hősök terén gyűltek össze, ahol dudálással és szabadjelzőkkel köszönték meg az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit. 

Neked ajánljuk
A HírTV is felajánlott egymillió forintot a Regőczi István Alapítványnak Ajándék vízitúra az egészségügyi dolgozóknak A közösségi média alááshatja a klímavédelemmel kapcsolatos elkötelezettséget? Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam