2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába

A koronavírus miatt 12 kiadó összefogásában tonnányi szakkönyvet lehet letölteni április 23-ig, máshol pedig régi újságok érhetők el ugyanígy.

A Szakkiadók Társulása, avagy röviden SZAKTÁRS egy olyan adatbázis, amely neves hazai szakkönyvkiadók köteteit gyűjti össze egy portálon. A 2018 óta létező gyűjteményt eddig leginkább intézményi előfizetéses formában lehetett elérni, tehát könyvtárak, oktatási és kulturális intézmények tudtak böngészni a tartalmában.

Mostantól azonban április 23-ig bárki elérheti a közel 15 ezer kötetes gyűjteményt, mivel a járványhelyzet miatt a szakemberek hozzáférése korlátozott lehet a szükséges tudáshoz.

A gyűjtemény ezen a linken érhető el, letölteni továbbra is csak intézményi előfizetéssel lehet, az ideiglenes feloldással a böngészőben lehet olvasgatni.

Az Arcanum kiadó is ingyenesen elérhetővé tette teljes folyóirat-archívumát, az Arcanum Digitális Tudománytárat április közepéig – a letöltés itt sem működik, de mindent szabadon lapozgathatunk.

A Samsung Magyarország jóvoltából március 20-tól egy hónapon át ingyenesen elérhető Magyarország legnagyobb digitális mesetára. Több mint 400 interaktív könyv hangos felolvasással érhető el ingyenesen egy teljes hónapon keresztül a BOOKR Kids Mesetárából a koronavírus okozta vészhelyzet miatt.

Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: pcworld.hu
Vissza
Hírfolyam