2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes karantén lett a siófoki hotelből

A siófoki Napfény Hotel üzemeltetője, Tóth Gergely ingyenes karantént biztosít azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják magukat otthon elkülöníteni a családtagjaiktól.

A koronavírus-járvány miatt a turizmus a legnehezebb időszakát éli, a túlélésért harcol. A most is telt házas siófoki Napfény Hotelben mégis pezseg az élet. Az üzemeltetőt bátran nevezhetjük a járvány egyik hősének, ugyanis ingyenes karantént biztosít azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják magukat otthon elkülöníteni. Tóth Gergely sokáig reménykedett, hogy április végére visszatérhet minden a régi kerékvágásba, de ebben már nem bízik.

Tóth Gergely a lehető legtöbb embernek szeretne segíteni a nehéz időkben Fotó: Bánkúti Sándor

– Először kilencen érkeztek, a második napon már húszan, az első hét végére pedig már több mint ötvenen voltak. Az első vendéget 17-én fogadtam, azóta pedig már 55-en vannak. Két hét után jövő kedden lesz az első kiköltözés, de már újabb nyolc ember regisztrált a következő turnusra. Az összes európai országból jönnek hozzánk, de vannak, akik Vietnámból vagy a Maldív-szigetekről érkeztek – magyarázta a Borsnak Tóth Gergely.

Az üzemeltetőnek egy saját szállodája is van a közelben, aminek a konyháját csak azért használják, hogy a napi háromszori ellátást biztosítani tudják a vendégeknek. A technikai személyzet felügyeli az épületet és osztja ki az ételeket.

Kétnaponta mennek vásárolni, egy Facebook-csoportban kommunikálnak. Az ételek változatosak, a sült húsoktól elkezdve a tésztákon át főzelékek is vannak. A környékbeli éttermek és pékségek is segítenek.

– Az egyik szobában három barátnő húzza meg magát, de van, aki egy kutyával, egy pár pedig a cicájukkal érkezett. Próbáljuk feldobni a bezártságot, néhány napja egy meglepetés erkélykoncerttel kedveskedtünk nekik. Egy kocsiból dübörgött a zene. A Vén Európa volt a sláger, de zárásként a Himnuszt is meghallgattuk. Rengeteg szeretetet kapunk viszonzásul, ami lelkileg nagyon feltölt – mondta Tóth Gergely.

Nagy Gábor orvosként vesz részt a karanténhotel életében Fotó: Bánkúti Sándor

Szakmai tudásával egy helyi orvos, Nagy Gábor is segíti a karanténhotel zavartalan működését.

– Az ételosztásnál az egészségügyi protokollt betartva kesztyűben és maszkban viszik az ajtók elé a bedobozolt ételeket. Kopogás után lerakják a csomagot, ahonnan néhány perc múlva a vendégek elveszik – magyarázta a Borsnak a szakember.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Higiénia – Tények a kézmosási szokásainkról Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: borsonline.hu
Vissza
Hírfolyam