2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait

Közös kampányt indított a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége: az üresen álló budapesti szállodák ablakai sötétedés után a 4U!, vagyis az Érted! felirattal üzentek a világ nagyvárosainak.

Budapest ezzel az apró, mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság. A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól – hangsúlyozta a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleménye.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve tudják átvészelni és leküzdeni.

A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet, és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus.

A budapesti ablakokban március utolsó hétvégéjén, sötétedéskor jelent meg a 4U! felirat.

2020. március 30-án a koronavírus-járvány miatt üres budapesti Intercontinental szálloda dolgozói is úgy kapcsoltak világosságot a szobákban, hogy az a 4U!, vagyis a For You! (Érted!, Értetek!) üzenetet jelenítse meg
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Neked ajánljuk
Tokodon is összefogtak a járvány alatt Kézfertőtlenítő gépek adományból Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam