2021. január 15., Loránd, Lóránt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta

Egy koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradt herendi varrónő saját kezűleg készít védőmaszkokat, ötletéből pedig pár nap leforgása alatt országos szintű összefogás lett. Orbán Katalin a szabásmintát is megosztotta oldalán.

Orbán Katalin először csak családtagoknak, barátoknak varrta a maszkjait, de hamar híre ment a kétrétegű, mosható védőmaszkjainak, így rengeteg megkeresést kapott. Bár már most rengetegen bekapcsolódtak a maszkok készítésébe, a herendi varrónő Facebook-posztban kéri, hogy aki teheti, csatlakozzon a kezdeményezéséhez, akár anyag felajánlásával, akár védőmaszkok varrásával vagy szállításával.

Fotó: Orbán Katalin, Facebook

Katalin a maszkok varrásához szükséges szabásmintát is megosztotta az oldalán. A maszkokat az egészségügyi dolgozóknak, boltoknak, patikáknak is eljuttatják. A Katalin által kezdeményezett összefogás nagy problémára nyújthat megoldást, védőmaszkból ugyanis országos szinten hiány van.

Neked ajánljuk
Textilmaszkot kaptak a hátrányos helyzetű családok Praktikus adományt kapott a veszprémi kórház Vitamincsomagok a székesfehérvári mentősöknek A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Tovább a forrásra: egeszsegkalauz.hu
Vissza
Hírfolyam