2020. november 23., Kelemen, Klementina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online segítség a mentális és fizikai egészség fenntartására

Az otthon maradós időszak alatt az emberek mentális és fizikai egészségére is sokan igyekeznek figyelni. A femina.hu összegyűjtött jó néhány ilyen kezdeményezést, például olyanokat, amelyek az egészségünk fenntartására fókuszálnak.

Fotó: Pixabay

A Mindset Pszichológia mentális akciótervet hirdetett, melynek keretein belül ingyenes terápiás Skype-tanácsadást tartanak, illetve lesznek online pszichológiai előadásaik is. Emellett a YogaArt Műhely díjtalan online jógát tart minden este élő közvetítésben, de vannak online meditációk is, melyekkel könnyebb átvészelni a nehéz helyzetet. A CrossFit Everybody mindennap internetes otthoni órát tart a jobb közérzet és az immunrendszer erősítése érdekében, ahogyan az Adidas Runners Budapest edzői is megtartják ingyenes termi edzéseiket, jógát, crosstraininget, strechinget, melyeket a Facebookon lehet követni.

Sőt, egyes csoportok gyermekeknek is tartanak foglalkozásokat, melyekkel segítenek kielégíteni mozgásigényüket, és levezetni az energiáikat: az OnlineTesi mindennap testnevelésórát közvetít, a Hömbölde pedig esténként gyerekjógát tart.

Persze, ezeken kívül is akadnak zseniális, megható kezdeményezések, melyek megmutatják, milyen csodálatos összefogásokra képes az ország az ilyen nehéz helyzetekben. Példaértékű, amit most a magyarok egymásért tesznek.

Neked ajánljuk
Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon Négyezer maszkot adotmányozott a Videoton Kaposvárnak A hetedik csapás (1.) – Új epizóddal jelentkezett Áder János podcastja Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam