2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Herczegh Anita is segíti a karitatív szervezetek munkáját

Összefogásra van most szükség Herczegh Anita szerint. Ennek jegyében több karitatív szervezet is közösen fog segíteni a rászorulókon, s minden önkéntes igazolvánnyal rendelkezik, így kiszűrve az ügyeskedőket.

A koronavírus-járvány miatt most nagyobb a baj, mint eddig bármikor, ezért a mostani időszak az összefogás, az összekapaszkodás ideje – mondta a köztársasági elnök felesége.

Herczegh Anita a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központjában tartott sajtótájékoztatón köszönetet mondott a máltaiak mellett a Baptista Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek, akik eddig is sokat tettek a rászorulók megsegítéséért.

A karitatív szervezetek önkéntesei ilyen kártyával rendelkeznek Fotó: MTI/Mónus Márton

A köztársasági elnök felesége azt mondta, sajnos vannak, akik visszaélnek az emberek bizalmával, és bemutatta azt az igazoló kártyát, amellyel e szervezetek önkéntesei keresik fel a segítséget kérőket. Hozzátette: az igazolványon olvasható telefonszámon a nap 24 órájában ellenőrizhető annak hitelessége.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke ismertette a veszélyhelyzet kihirdetése után megkezdett munkájukat. Ezek között említette, hogy újraindították az 1357-es adományvonalat, továbbá a 11711711-22222222 számlaszámot is, amelyen a karitatív szervezetek munkáját lehet pénzfelajánlással támogatni. Beszélt arról is, hogy közös munkatársi-önkéntes igazolványt adtak ki.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke szerint eddig 1200 önkéntes igazolványt adtak ki, szervezetenként kétszázat. Az igazolvány egy, az adott szeretetszolgálat által kiállított, névre szóló megbízólevéllel együtt érvényes. Úgy fogalmazott, a máltaiak önkéntesei „Szent Miklósként”, Mikulásként fognak tevékenykedni. Leteszik az adományt az ajtó elé, majd találkozás nélkül gyorsan eltűnnek, hiszen most ez a távolról segítő viselkedés az elvárható.

Neked ajánljuk
Összefogás az árvákért A járvány alatt is segítenek a nógrádi civilek Oltóközpontban önkénteskedik Peller Károly Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: estiujsag.hu
Vissza
Hírfolyam