2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösen biztatóbb vészforgatókönyvet írhatunk

A koronavírus miatt kialakult helyzet szinte az összes munkahelyet érinti, és sajnos jócskán akadnak olyanok, akiknek nagy bevételkieséssel vagy az állásuk elvesztésével kell számolniuk. A nehéz helyzet kezelésére és átvészelésére számos kezdeményezés indult az elmúlt hetekben.

A Friends Hungary indította el a B terv nevű kezdeményezést, amelyen keresztül a járvány miatt munka nélkül maradt embereknek próbálnak állást találni olyan területen, ahol most szükség van rá. Így a munkavállalókkal és a munkáltatókkal egyszerre tesznek jót – írja a Femina.

Emellett a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatás miatt állásukat elvesztők támogatására hozott létre rendkívüli segélyalapot a szegedi székhelyű Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány.

1 000 000 forintot különítettek el saját forrásból a családok megsegítésére, de nyilvános felhívással élnek a nagyobb cégek és a magánszemélyek irányába is, hogy adománnyal segítsenek.

A két hete elindult elbocsátási hullámban számos nagy cég jelezte, hogy szívesen segítenék azokat az embereket, akik rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a munkahelyük elvesztése miatt – számolt be az alapítvány.

Létrejött egy olyan projekt is, amely az éttermeket igyekszik megmenteni: a #mentsdmegazettermet kezdeményezéssel arra buzdítanak mindenkit, hogy vegyenek most ajándékutalványokat, hogy ezáltal a vendéglátóhelyeknek ne essen ki a teljes bevételük. Ezeket pedig használják fel majd akkor, amikor vége lesz a korlátozásoknak, ünnepeljék majd így, ha lezárult a koronavírus-járvány.

Fotó: friendshungary.hu
Neked ajánljuk
Segítség a jászberényi kórház dolgozóinak Önkéntesként segített Ember Márk A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Négy év csúszással megjelent az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal legfrissebb klímajelentése Ruhát és játékot adományozott Egerben a Tündérpakk
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam