2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában

A kialakult helyzetre reagálva a közmédia is jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz történő hozzáférést. Többek között több száz hangoskönyvet tettek ingyenesen hallgathatóvá számos kategóriában, a meséktől a kötelező olvasmányokig.

Az MTVA Archívum is hozzájárul a digitális oktatás fejlesztéséhez és a tartalmas időtöltéshez: az archivum.mtva.hu/​radio/ oldalon több száz hangoskönyv vált ingyenesen hallgathatóvá számos kategóriában (mesék, kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok), amelyek között mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Olyan klasszikusok is találhatók a kínálatban, mint A Kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A Kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Az M5 csatorna minden hétköznap reggel 8-tól este 20:30-ig iskolatévéként működik. Felsős és Érettségi című műsoraik az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, a Mindenki Akadémiája pedig az egyetemistáknak. Szólalj meg! című sorozatukban pedig a nyelvtanulásé a főszerep.  A műsorok visszanézhetők a mediaklikk.hu oldalon.

Az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) is online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a nava.hu-n. Mindemellett az MTVA Archívuma az elmúlt 60 év legnépszerűbb magyar filmjeit, meséit, klasszikus és fikciós sorozatait teszi elérhetővé korlátozás nélkül a nézők számára az m3.hu oldalon.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Karanténkórus járványhelyzet idején Élelmiszer-támogatás a hátrányos helyzetűeknek Nógrádban Mese gyerekeknek: A lovak és a szamarak (hangoskönyv) Értékőrzők – Találkozás Szabó Györggyel, a bükki füvesemberrel Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam