2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A leginspirálóbb hazai összefogások

Vannak, akik négyszeres áron adják a csirkemellet, és vannak, akik a bajban is azt nézik, hogyan tudnak segíteni. A roadster.hu összegyűjtötte a kedvenc jótékonysági projektjeit.

A mostani helyzet emberpróbáló, nehéz, szorongásokkal teli. Felemelő látni, hogy ebben az időszakban is vannak olyanok, akik felül tudnak emelkedni saját félelmeiken, azon, hogy veszélyben az állásuk, az egészségük, összefognak, kezet nyújtanak egymásnak, hogy másoknak segíthessenek.

Egyre több és több ilyen van, az egészségügyben dolgozók járműveit ingyen javító autószerelőtől kezdve az éttermek és civilek összefogásáig, akik arra vállalkoztak, hogy finom ételekkel lássák el az orvosokat és a kórházakban dolgozókat.

Szóval tudjuk, hogy ennél szerencsére sokkal több jó projekt van, mint amit összeszedtünk, most néhányat mutatunk be.

Etesd a dokit!

A járvány következtében leterhelt egészségügyi dolgozók számára indult kezdeményezés lényege, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak az orvosok, ápolók. A Facebook-csoporthoz bárki csatlakozhat, aki segítene.

Ingyen hallgatható a Budapest Noir

Kondor Vilmos, a könyv írója ingyenessé tette a Budapest Noir hangoskönyvváltozatát a neten, ami ide kattintva tölthető és hallgatható. Így kicsit könnyebben telik otthon az idő.

Alapanyagok a Vöröskeresztnek

A budapesti À la Maison étterem (is) zárva tart átmenetileg, ami többek között azzal jár, hogy rengeteg felhasználatlan és bontatlan alapanyaguk maradt. Azt írják, „most a legfontosabb, hogy ne felejtsük el adni”, ezért a megmaradt alapanyagokat a Vöröskeresztnek adományozzák.

Napi ötven lángos a Szent László Kórházba

A Fény utcai piacon található Lángosland felajánlása szerint két hétig mindennap ötven darab lángost küldenek ingyenesen a rendkívüli leterheltséggel működő Szent László Kórház dolgozóinak. A felajánlást elősegítendő a Fény Utcai Piac Társasház vállalja, hogy a lángosok kiszállítását saját hatáskörben oldja meg.

Többen segítik az egészségügyi dolgozókat például ebéddel Fotó: Pixabay, Mohamed Hassan

Karanténkalács

A budapesti À table! pékség az önkéntes segítő szervezetekkel összefogva egyszerű, ízletes, megfizethető és főleg biztonságos cipó-kalács egységcsomagokat visz házhoz. A karantenkalacs.hu kínálata az elképzelhető legegyszerűbb: ötszáz vagy ezer forint ellenében puha cipót és fonott kalácsot tartalmazó félkilós vagy kilós egységcsomagokat lehet rendelni összesen négyféle összeállításban a weboldalon vagy az önkéntes csoport diszpécserénél telefonon.

Neked ajánljuk
Tűzifára gyűjt a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat Koronavírusban elhunyt bajtársaik családjainak gyűjtenek a mentők A vírusidőszakban már minden második magyar ember vállalt kutyát Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam