2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapest Bike Maffia – Így segíthetsz a járvány idején

A Budapest Bike Maffia csapata közel 10 éve, 2011 óta dolgozik azon, hogy többek között meleg étellel, szendvicsekkel és vitaminokkal segítsék a hajléktalan embereket és a rászoruló családokat. A kialakult, példa nélküli helyzetre is nagyon gyorsan reagáltak, új időkben új megoldásokkal.

Március 11-én ugyan három projektjüket ( +1 szendvics, Ételmentés, Vitamin Kommandó) is le kellett állítaniuk annak érdekében, hogy a vírus terjedésének a legkisebb kockázatát is kiiktassák a működésükből, a Budapest Bike Maffia csapata mégis talált rá módot, hogy ebben a járványhelyzetben is segíthessenek a rászorulóknak. Mivel a programok szüneteltetése havonta megközelítőleg 5000 adag élelmiszer kiesését jelentheti a szociális ellátásból, így egy pillanatra nem volt számukra kérdés, hogy új megoldásokat kell találniuk a kialakult helyzetre. 

Az adományok mozgatásában továbbra is önkéntesek segítenek a Budapest Bike Maffia állandó csapata számára, illetve létrehoztak egy célzott Facebook-csoportot is, ahol új segítőket várnak, és összekötik a segíteni szándékozókat azokkal, akik segítségre szorulnak.  

Az elmúlt két hétben kialakítottak egy nyitott adománypontot a Táblás Átmeneti Szállás és Nappali Melegedő kertjében. Főként innen a következőket juttatták el a rászorulóknak:

  • 850 kg alma;
  • 17280 db 2 dl-es szűretlen, 100%-os almalé;
  • 32800 adag multivitamin;
  • 1071 adag tisztítószer;
  • 6000 adag tartós élelmiszer és meleg étel;
  • takarók, maszkok, gumikesztyűk, fertőtlenítőszerek.

Továbbra is három hajléktalanszállót látnak el meleg étellel, köszönhetően az Egészségkonyhával közös Egy-tál-étel projektnek, illetve a Hokedlivel indított akciónak. Mindemellett együtt dolgoznak a Magyar Vöröskereszttel is, a legjobb tudásunk szerint támogatva a munkájukat.

Forrás: Facebook/Budapest Bike Maffia
Neked ajánljuk
Több ezer egyetemista segített a koronavírus elleni védekezésben Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: bikemaffia.com
Vissza
Hírfolyam