2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pihentesd a dokit

A Pihentesd a dokit! jótékonysági kezdeményezés március 20-án indult a legnagyobb közösségi oldalon azért, hogy olyan orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek biztosítsanak ingyenes szállást, akik messze laknak munkahelyüktől, vagy nem szeretnék családtagjaik egészségét veszélyeztetni.

Magyarországon március közepétől kezdett egyre súlyosabbá válni a helyzet az új koronavírus-járvány terjedése miatt. Azóta folyamatosan érzékelhető, hogy mire képes a magyar ember, amikor összefogásról van szó. Számtalan csoport, szervezet alakult meg azért, hogy a rászoruló emberek mellett az egészségügyi dolgozók munkáját is elviselhetőbbé tegyék, hiszen rájuk most óriási szükség van.

Ilyen a Pihentesd a dokit! akció is, melynek ötletgazdáját, Berke Mónikát a Hajdupress kérdezte a részletekről:

„A lakásfelajánlásokat a pihentesdadokit@gmail.com e-mail-címre várjuk magánszemélyektől, cégektől, szinte bárkitől. Mi ezeket a lakásokat táblázatba rögzítjük, posztoljuk az oldalunkra, az egészségügyi dolgozók pedig a Facebookon keresztül keresnek meg minket. Megnézzük, hogy az intézményhez, ahol dolgozik, melyik a legközelebb eső ingatlan, egy rövid ellenőrzés után összekötjük őket a tulajdonossal. A helyszínen aláírnak egy ügyvéd által összeállított szívességi-használati szerződést, és ezután tud beköltözni.”

Fotó: PIxabay

A kezdeményezés központja Budapest, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy más városokban, vidéken is terjeszteni tudják a felajánlásokat. Debrecenből is több egészségügyi dolgozó van, aki élne ezzel a lehetőséggel, ezért a cívisvárosból is folyamatosan várják a segítséget.

„Kettő hét alatt mintegy nyolcvan orvost, ápolót és mentőst tudtunk sikeresen beköltöztetni, elhelyezni. Vannak várakozó embereink, főleg inkább vidéken. Debrecennek nagyon örülnénk, mert ott már jó pár egészségügyi dolgozó van, akik lakásra várnak. A lakásfelajánlók hihetetlen lelkesedéssel ajánlják fel az ingatlanokat, van olyan tulajdonosunk, akitől 10-15 darab ingatlant kaptunk.”

A kiadott lakások fertőtlenítését használat előtt és után is ingyenesen biztosítják az Ozone White és az Ozone Budapest felajánlásával.

Neked ajánljuk
A nagycsaládosokat segítik Orosházán Adományok kórházaknak Védőfelszerelés a karcagi kórháznak Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: hajdupress.hu
Vissza
Hírfolyam