2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Járványbiztos piacozás Dunakeszin

A koronavírus-járvány kirobbanásával közösségi kezdeményezésként indult el a Tartsd otthon a nagyit! Facebook-oldal, amelynek tagjai egy követendő példáról írnak.

Példaértékű ötlet Fotó: Facebook/Tartsd otthon a nagyit

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna – írták. A járványhelyzet idejére kidolgozott módszerüket a Sokszínű Vidék szerkesztőségi tagjai megnézték, kipróbálták, és teljesen odavannak érte: a weboldalukon őstermelőktől rendeltek termékeket, sonkát, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, speciális kenyérlisztet, majd kaptak egy e-mailt arról, mi a teendőjük:

  • Otthon készíts be ládát/rekeszt/papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot.
  • Érkezz pontosan. Téged 16.00-kor várunk.
  • Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot fog tenni a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál.
  • A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt, ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük, lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba.
  • Állj be a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj a kocsival, és nyisd ki a saját csomagtartódat. Majd ülj vissza.
  • Mi berakjuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt.
  • Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód, és már mehetsz is.

A dunakeszi kispiac példája megmutatja, minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.

Neked ajánljuk
Segítség a jászberényi kórház dolgozóinak Önkéntesként segített Ember Márk A természetre is fenyegetést jelent a járványhulladék Apró levelekből sarjadzó művészi álmok Négy év csúszással megjelent az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal legfrissebb klímajelentése
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam