Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3D-nyomtatással készült védőpajzsokat gyártanak kórházaknak civilek

A 3D nyomtatás a koronavírus ellen! nevű csoportban gyülekező, 3D-printerrel rendelkező magánemberek kisebb-nagyobb cégekkel összefogva fejlesztettek ki és gyártanak olyan arcvédő pajzsokat, amelyek védik az egészségügyi személyzetet a direkt cseppfertőzésről.

A kezdeti tervezgetés után a Színművek nevű, filmes díszleteket gyártó-nyomtató cég tulajdonosa, Kőrösi Gábor tervezett meg egy egyszerűbb, könnyen legyártható modellt, amely idő közben már tovább is fejlődött. Az új plexipajzsnak még könnyebb és gyorsabb az előállítása, illetve már a fület is védi – ráadásul már lézernyomtató sem kell a létrehozásához, csak vastag fólia és vágógép.

Az egymást korábban nem ismerő csoporttagok Kőrösi elmondása szerint eddig összesen 11 ezer ilyen pajzsot gyártottak le az egészségügynek, természetesen ingyen, saját pénzből és adományokból, a saját gépparkjukat az ügy érdekében használva. A 444 úgy tudja, hogy az eddig legyártott pajzsokból több kórház, mentősök és rendőrök is kértek és kaptak már.

Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez (munkával, pénzzel, alapanyaggal vagy gyártókapacitással), ide kattintva minden szükséges információt megtalál.

A plexipajzs továbbfejlesztett változata, amely – az orvosok kérésére – immár a fület is védi Fotó: Facebook/3D nyomtatás a koronavírus ellen
Neked ajánljuk
Élelmiszer-támogatás a hátrányos helyzetűeknek Nógrádban Közel 20 ezer védőmaszkot szállított ki a Budapest Chapter A természet pusztításával együtt növekszik a járványok kockázata a Földön Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam