2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sopronban civilek is segítenek

Az önkormányzat városért végzett munkája mellett civil szervezetek is összefogtak a rászorulók megsegítéséért Sopronban. A Szeretet Háza Alapítvány önkéntesei naponta meleg ételt osztanak, bevásárolnak, szájmaszkokat varrnak.

A Szeretet Háza alapítvány a Maradj otthon, Sopron elnevezésű Facebook-csoporton keresztül tartja a kapcsolatot a rászorulókkal és a támogatókkal.

Reggel fél 8-kor indul a munkánk, körbemegyünk a szerződött üzletekben, elhozzuk a huszonnégy órán belül fogyasztható élelmiszereket, csomagoljuk őket és továbbadjuk. Ezután összejövünk azokkal a szakácsokkal, akiknek engedélyük van a főzésre, megnézzük, mi van a raktárunkban, és így főzünk minden napra. Ezzel segítjük díjmentesen az időseket és az otthon maradókat. Az élelmiszerbank jóvoltából minden délután ételt osztunk, ezzel mintegy háromszáz családot támogatunk. Az időseket gyógyszerrel látjuk el, és mint minden tevékenységünkben, a bevásárlásban is a nyolc-tíz önkéntes támogat

– magyarázza Dombi János, a Szeretet Háza Alapítvány kuratóriumi elnöke a munkamenetet. Az ételosztás és bevásárlás feladatai mellett hiánycikknek számító szájmaszkokat varrnak az önkéntesek. 

Kovács Tamásné Icu a Szeretet Házában az elvitelre szánt élelmet dobozolja
Fotó: Magasi Dávid/kisalfold.hu
Neked ajánljuk
Visszaadják, amit kaptak Kórházi dolgozóknak sütnek a diákok Alpolgármesterek önkénteskedtek a mentőállomáson Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam